Пътнически автобус се блъсна в цистерна, превозваща гориво на магистрала

...
Пътнически автобус се блъсна в цистерна, превозваща гориво на магистрала
Коментари Харесай

20 души загинаха при катастрофа на автобус с цистерна с гориво в Пакистан /снимки/

Пътнически рейс се блъсна в цистерна, пренасяща гориво на автомагистрала в Източен Пакистан през днешния ден преди изгрев, предизвиквайки пожар, в резултат на което са починали най-малко 20 души, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на информация от локалната полиция и избавителни служби.
Според локалните управляващи случаят е станал в град Джалалпур Пирвала, провинция Пенджаб. Автобусът е пътувал от източния град Лахор до южния пристанищен град Карачи. Тахир Вату, локален държавен чиновник в гр. Мултан, най-близкия регион до мястото на злополуката, сподели, че по първични данни причина за злополуката е немарливост от страна на водача, който също е умрял. Той се е блъснал в задната част на цистерната, демонстрират фотоси от местопроизшествието.
Вату добави, че ранените са откарани в болничното заведение и най-малко шестима пасажери са в сериозно положение. Някои от телата са изгорели до неразбираемост и ще се назначат ДНК проби, с цел да се разпознават телата, преди да бъдат предадени на техните близки.
Премиерът на Пакистан Шахбаз Шариф изрече съболезнования в изказване и помоли здравните управляващи да дават най-хубавото допустимо лекуване на потърпевшите. Инцидентите на пътя са всекидневно събитие за Пакистан заради неприятните пътнически условия и неуважение на законите за придвижване по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР