Пътната полиция“ започва акция срещу пешеходците, пресичащи неправилно в населените

...
Пътната полиция“ започва акция срещу пешеходците, пресичащи неправилно в населените
Коментари Харесай

Акция „Пешеходец“ започва полицията, глобява с до 50 лв.


„ Пътната полиция “ стартира акция против пешеходци те, пресичащи погрешно в обитаемоте места, а отвън тях продължава контролът по спазването на скорост та. Глобата за погрешно пресичащ пешеходец е от 20 до 50 лева Това разгласи пред публицисти основен контрольор Николай Крушарски от ГДНП, представен от БГНЕС.

“Новата полицейска интервенция е предизвикана от разбора на данните за миналата, която завърши преди 2 дни. Установен е висок брой пешеходци , които пресичат погрешно по пътното платно. Заради това от през днешния ден до 3 февруари започва полицейска интервенция, ориентирана точно в констатиране и предварителна защита във връзка с пешеходци те, пресичащи погрешно, както и на водачите на МПС, които лишават тяхното преимущество ”, съобщи Крушарски.

Той уточни, ще за 5 дни над 640 са пешеходци те, които са пресекли пътното платно на неправилното по тази причина място, като 100 водачи са лишили преимуществото на пешеходци те, пресичащи на пешеходни пътеки.

Глобата за погрешно пресичащ пешеходец е от 20 до 50 лева като размерът й зависи от типа нарушаване, съобщи контрольор Крушарски, отговаряйки на въпрос на БГНЕС.

„ С 20 лева се санкционира пешеходец, който пресича на нерегламентирано за това място, а по-високата глоба ще му бъде наложена, в случай че той минава през заграждения или мантинели, които са ситуирани на пътното платно. 50 лева е глобата за водачите, които лишават преимущество на пешеходци на пешеходна пътека “, изясни той.

От думите му стана ясно, че не се следи растеж на тежките произшествия, а през последните два дни няма жертви на пътя.

Той разяснява и зародило, по-рано през днешния ден, в столицата ПТП сред патрулна кола на Столична дирекция на вътрешните работи и частен автомобил.

„ Все още текат процесуални дейности, с цел да бъде открита виновността кой лидер е нарушил Закона за придвижване по пътищата “, съобщи той и добави, че водачът и двамата му спътници са били откарани за обзор в здравно заведение.

Крушарски даде и повече информация за завършилата им акция в сряда.

„ Предната интервенция завърши преди няколко дни, като откритите нарушавания за превишена скорост единствено за 5 дни са над 26 000, като 15 000 от тях са на територията на обитаемоте места, останалата част са по извънградските пътища. Над 1200 водачи са открити да карат моторните транспортни средства без да употребяват предпазни колани и системите за сигурност в тях. Над 130 водачи са били с приложимост на алкохол, а 73 са карали под влияние на наркотични субстанции “, регистрира инспекторът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР