Пътната полиция в София написа акт на водач на електрическа

...
Пътната полиция в София написа акт на водач на електрическа
Коментари Харесай

Първият акт за електрическа тротинетка е за българин от третия пол

Пътната полиция в София написа акт на лидер на електрическа тротинетка. От КАТ оповестиха, че този вид транспортни средства нямат право да се движат по пътищата, отворени за публично прилагане.

На 4 септември, малко преди обяд, Пол Найденов се движи с електрическата си тротинетка по бул. „ Драган Цанков”.

„ През цялото време карах компактно в дясно, напълно бавничко. Тази тротинетка в пестелив режим, в който аз я употребявам, не може да развие повече от 15 км/ч”, споделя Найденов пред БТВ.



В региона на кръговото на телевизионната кула служители на реда издават акт на Пол за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. В акта е записано, че е нарушен текст от закона, който споделя, че по пътищата, отворени за публично прилагане, се позволяват единствено моторни транспортни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер.

"В акта написа, че тротинетката не е записана по надлежния ред, а сега подобен подобаващ ред липсва. В КАТ се пробвах да си записвам тротинетката, с цел да нямам повече такива проблеми, само че ми отхвърлиха ", добавя Пол Найденов.

Сега правила има единствено за тротинетките, които се оферират в столицата от частна компания. Описани са в меморандум, подписан от компанията. "Това, което ние можехме да създадем, е да регламентираме "споделените услуги ", само че те не изчерпват целия диапазон от такива персонални транспортни средства, а там вариациите са доста огромни. Има доста мощни мотори, скорост, която излиза надалеч над 25 км/ч ", изясни Елица Панайотова от "Зелена София ".

Меморандумът лимитира скоростта на тротинетките до 25 км/ч. В паркове, градини и пешеходни зони тя автоматизирано пада до 5 км/ч. Само пълнолетни би трябвало да ги ръководят.Забранява се карането им по тротоари. Документът се подписва с всяка компания, която желае да ги предлага в столицата. Още пет са декларирали подобен интерес. Законодателните ремонти, с които ще се вкарат правила за всички електрически тротинетки, към момента се приготвят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР