“Пътната полиция ще направи разяснение за новите правила, с които

...
“Пътната полиция ще направи разяснение за новите правила, с които
Коментари Харесай

Нови санкции за шофьорите от утре

“Пътната полиция ” ще направи обяснение за новите правила, с които ще бъдат налагани по-тежки санкции на нарушителите на пътя. Промените влизат в действие от 28 март.

Промени в наредбата, които към този момент са обнародвани в Държавен вестник, плануват при открита централизация на алкохол в кръвта от 0.5 на хиляда до 0.8 на хиляда и от 0.8 на хиляда до 1.2 на хиляда, да се лишават надлежно 8 и 12 контролни точки. При наново нарушавания ще се лишават 20 точки,  а не 15, както в този момент.

Когато лидерът откаже да му бъде осъществена инспекция с техническо средство за определяне използването на алкохол в кръвта и/или с тест за определяне използването на наркотични субстанции и не даде кръвна проба, ще му се лишават 15 точки вместо 12.

Въвежда се ново нарушаване, за което ще се лишават точки - за придвижване в лентата за наложително прекъсване по автомагистрала - 10 контролни точки.

Повече точки ще се лишават на лидер, който се движи в платното за насрещно придвижване по автомагистрала и скоростен път – вместо 10 ще се взимат 15 точки. Това нарушаване, в изискванията на високи скорости, заплашва непосредствено живота и здравето на хората, пътуващи в вярно движещите се моторни транспортни средства. За наново нарушаване по предходните две нарушавания е препоръчано да се лишават 20 контролни точки.

Предлагат смяна в контролните точки, които лишават на водачи извършители

Затова, за погрешно изпреварване, в случай че от това е основана непосредствена заплаха за придвижването се усилват отнеманите контролни точки от 10 на 13. За нарушаване на разпоредбите за прекосяване през железопътен прелез се усилват отнеманите точки от 5 на 10, защото това е съзнателно нарушаване с доста висока степен на заплаха.
 istock istock
Завишава се броят на отнеманите точки от 12 на 18 за превишаване на позволената оптималната скорост в обитаеми места с над 50 км/час от водачи на МПС за публичен транспорт на пасажери и товари.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР