Пътна полиция с апел към водачите – предстоят минусови температури сутрин, шофирайте

...
Пътна полиция с апел към водачите –
предстоят минусови температури сутрин,
шофирайте
Коментари Харесай

Приключиха Дните на безопасността на пътя

Пътна полиция с зов към водачите – предстоят минусови температури заран, шофирайте деликатно!

Дните на сигурността на пътя се проведоха в интервала от 16 до 22 септември. Те са част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol и по този мотив бяха осъществени редица инициативи, както от полицията, по този начин и от държавни и неправителствени организации, и частни лица.

Акцентът тази година бе подложен върху разсейването, най-много от страна на водачите, само че и към съблюдаване на правата и задълженията на пешеходците като участници в придвижването по пътищата.

За времето на интервенцията са проверени близо 40 000 транспортни средства, съобщи главен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. Установените в този интервал нарушавания са 18 419.

По отношение на разсейването, констатирани са 366 случая, при които водачи са управлявали в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, като са ползвали мобилно устройство по време на управление на техните транспортни средства. Установени са и 1 786 случая на неизползване на обезопасителни средства. 61 водачи са осъдени за отнемане на преимущество на пешеходец. 651 пък са случаите на нарушавания, извършени от пешеходци.

Гл.инспектор Близнаков напомни, че във връзка с измененията във времето и вече минусовите температури в сутрешните часове, водачите би трябвало да са изключително деликатни и да се движат със съобразена с метеорологичните условия скорост.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР