Пътища. Сега: Радев: Не може до всяка дупка да сложим

...
Пътища. Сега: Радев: Не може до всяка дупка да сложим
Коментари Харесай

Радев: Не може до всяка дупка да сложим полицай: Избираме новите евродепутати на 26 май

Пътища.

" Сега ":

Радев: Не може до всяка дупка да сложим служител на реда

" Разбира се, че до всяка дупка няма да има служител на реда, това, което и вие безусловно чухте от премиера, само че ние на всички места, където и до момента сме го правили, само че в този момент с по-голяма интензивност, ще дадем наставления ". Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев ден, откакто министър председателят Бойко Борисов подреди до всички дупки по пътищата да има служител на реда или служител. Защото има тук-там отворени такива ями, които в този момент, като падне дъждът, не се виждат и ще се пребие човек... Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало - всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи - стоят, сигнализират ", съобщи Борисов на оперативно съвещание в Министерския съвет в понеделник.

Това няма по какъв начин да стане, само че пък Радев се е договорил с районния министър Николай Нанков да работят за възстановяване на пътищата, изясни самият той. Функцията на Министерство на вътрешните работи обаче била единствено контролна - да подава сигнали, а районното министерство трябвало да поправя настилките.

Избори.

" Монитор ":

Избираме новите евродепутати на 26 май

Евровотът през 2019 година да се организира сред 23 и 26 май. Това реши Съветът на Европейски Съюз по общи въпроси, като реализира съглашение в кой времеви прозорец жителите на Европейски Съюз ще могат да изберат своите представители в Екологичен потенциал. Тъй като по традиция у нас изборите се организират в неделя, по всяка възможност българите ще изразят желанията си за представителите на страната ни в идващия състав на Екологичен потенциал на 26 май. Съветът реши въпреки всичко да се съветва и с Екологичен потенциал за решението за датите, преди окончателното му приемане.

Евроизборите се организират на всеки пет години, а според Акта за избор на членове на Екологичен потенциал от 1976 година, през 2019 година следва да се проведат от 6 до 9 юни. Много от страните членки обаче са решили, че това е невероятно, защото тогава е Петдесетница. Именно по тази причина Съветът се съгласил да дефинира различни дати.

Оздравяване.

" 24 Часа ":

" Пирогов " слива клиники и отделения - от 46 стават 30, без съкращения на медици

" Пирогов " пристъпва незабавно към осъществяване на 3-годишен проект за финансово излекуване, препоръчан в сряда от Министерството на здравеопазването. Това ще се случи без редуциране на нито 1 доктор, здравна сестра или санитар. Няма да се лимитира и достъпът на пациенти.

" Целта е да усъвършенстваме разноските и в това време да не си изпускаме скъпите фрагменти, в противен случай, привличаме млади лекари - в болничното заведение специализират рекордните за лечебно заведение 130 млади сътрудници.

Като водещ механизъм за осъществяване на проекта за излекуване ще се усъвършенстват структурите с идентична активност в незабавната болница и за рационално потребление на сградния фонд.

Затворници.

" Монитор ":

България рекордьор по растеж на пандизчиите

За 2016 година страната ни е отличник в Европа по растеж на броя на пандизчиите. Това сочи статистика на Съвета на Европа по отношение на броя на лишените от независимост жители в европейските страни.

Спрямо 2015 година през 2016 година в България броят на пандизчиите е повишен с 10.8%. За равносметка - броят на пандизчиите в Турция за този интервал се е повишил с 9.5%. След това в статистиката се подреждат Чехия, където растежът е 7.6%, Сърбия - 6.6% и Дания - 5.5%, заяви " 24 часа ", базирайки се на Българска телеграфна агенция.

България е измежду страните, където е регистриран максимален брой пандизчии, наказани за обири. При приблизително 30 наказани за обири на 100 000 души население за цяла Европа, у нас лишените от независимост за кражба са 37 на 100 000 души. С по-лоши индикатори в тази рубрика са единствено Азербайджан (38,5), Турция (42.7%), Полша (47.8%) и Грузия (231.7%).

Към септември 2016 година у нас е имало 8347 пандизчии, в това число арестуваните в арестите. Всеки арестуван е разполагал приблизително с по четири квадратни метра витална повърхност. У нас има общо 9670 места за пандизчии, от които 8127 са в пандизите.

Бедствие.

" Сега ":

Язовирите в селата Екзарх Антимово и Церковски преливат

Заради поройните дъждове и дейното снеготопене преливат двата язовира в карнобатските села Екзарх Антимово и Церковски, заяви Btv. Започнало е следено изпускане на водоемите, които се оттичат в локална река. Водосборът обаче попада в с. Сърнево, което реката пресича.Затоваie.селото е в очакване на приливна вълна, а хората се готвят за частична евакуация. Имотите в непосредствена непосредственост до реката и в ниските елементи на обитаемото място се обкръжават незабавно с насипи от торби с пясък. В селото живеят 150 души.

От двете му страни има над 10 каскадни язовира, които се изпускат следено. Арендаторът на част от водоемите, който преди обяд е минал да предизвести хората за допустима преливна вълна, заяви по-късно, че заплахата съгласно него минава, защото е допустимо част от водата да се разлее по нивите и да не стигне до селото. Хората обаче се тревожат и ще изкарат поредна неспокойна нощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР