Пътеводителят, създаден от изтъкнати журналисти, комуникационни специалисти и експерти под

...
Пътеводителят, създаден от изтъкнати журналисти, комуникационни специалисти и експерти под
Коментари Харесай

Създадоха пътеводител за етично представяне на децата в медиите

Пътеводителят, основан от изтъкнати публицисти, информационни експерти и специалисти под управлението на УНИЦЕФ и АЕЖ-България, беше показан на конферецията: "Децата и медиите. Мисия: Етично oтразяване ".

С издаването на наръчника двете организации отварят тематиката и плануват осъществяване на поредност от образования и полемики, с цел да бъдат ограмотени освен студентите по публицистика, само че и публицисти със сериозен стаж, които не обръщат съществено внимание на казуса.

Участниците в конферецията видяха фрагмент от кино лентата „ Деца в пандиза “ и се срещнаха с госпожа Кони Фоси (Телевизия Фюжън, Съединени американски щати Fusion), която показа американския проблем при правораздаването за деца и задържането на малолетни в изолатори даже за дребни прегрешения като бягство от къщи или от учебно заведение. Тя описа по какъв начин медийната акция „ Деца в пандиза “ е повлияла за смяна в правосъдната система в Съединени американски щати.

Другият преподавател госпожа Таманна Рахман (Великобритания) показа кино лентата на BBC Panorama „ Когато деца насилват деца “, който споделя няколко истории за половото принуждение сред деца. Филмът е отдаден на малко изследвана, само че с възходящо значение тематика (70% растеж на половото насилието сред деца във Англия за интервала 2016-2017 по отношение на 2014-2015) и е доста добър образец за етично отразяване деца жертви на принуждение. Във кино лентата с изключение на, че не се позказват лицата на жертвите, са изменени и имената им, употребявани са гласове на артисти, употребена е анимация, изменени са пространствата, в които е осъществено насилието, снимането е направено в напълно друг интериор и други градове, с цел да не бъде по никакъв метод нарушена анонимността на децата.
Панелната полемика беше фокусирана върху българския опит и опциите за възстановяване на обстановката у нас. Като беше обърнато внимание, че с децата не може да се работи на правилото проба-грешка, защото следствията могат да бъдат съдбовни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР