Пътешествениците непрестанно търсят вдъхновение при избора на ново място, което

...
Пътешествениците непрестанно търсят вдъхновение при избора на ново място, което
Коментари Харесай

Mastercard представя най-интересните кътчета в Европа, които си заслужава да бъдат посетени

Пътешествениците непрекъснато търсят ентусиазъм при избора на ново място, което да посетят вкъщи или в чужбина. За да направи почивката им незабравима, Mastercard разкрива Топ 44 на най-интересните скрити кътчета, като акцентира най-специалните, непознати и налични дестинации за пътуващите в Европа.

Начело на класацията се подрежда област Астурия в Северна Испания с невероятния манастир Ковадонга, спиращия дъха храм, който към момента не е претъпкан с туристи и все пак предлага рационални цени. Малта се подрежда на втора позиция със средновековния град Зебуг, а на трето място е районът Залцкамергут в Австрия с красивото езеро Халщат. В класацията намира място и родният ни Пловдив, който притегля вниманието като един от най-старите населявани градове в света. Като главен акцент за гостите на града е посочен Античният спектакъл, както и дребните калдъръмени улички.

ТОП 15 на най-интересните кътчета

1. Астурия и манастира Ковадонга, Испания

9. Регионите Волос и Пелион, Гърция

2. Мдина и Зебуг, Малта

10. Велика планина, Словения

3. Региона Залцкамергут, Австрия

11. Кашуби, Полша

4. Азорските острови, Португалия

12. Наарден, Холандия

5. Пераст, Черна Гора

13. Нос Колка, Латвия

6. Леднице - Валтице, Чехия

14. Дунавската делта, Румъния

7. Остров Паг, Хърватия

15. Балатон, Унгария

8. Остров Сааремаа, Естония

Най-интересните кътчета в Европа (вижте всички тук) са подбрани от Mastercard благодарение на информация от локални блогъри, пишещи за пътувания, както и от специалисти в туризма. Дестинациите са подредени според от тяхната хубост, населеност, способи на разплащане, цена за престой и улеснение.

31% от интервюираните българи показват, че последно са посетили Гърция за отмора в чужбина. Интересен факт е, че на същия въпрос 13% от интервюираните румънци показват България като дестинация. Други известни дестинации, където българите избират да отдъхнат, са Италия и Испания.

„ Експертизата на Mastercard за местата, където хората избират да харчат, даде като резултат неповторим лист с рекомендации, които разрешават на пътешествениците да съпоставят разнообразни дестинации съгласно тяхната атрактивност, улеснение и цена, " съобщи Адам Блейк, шеф на интернационалния център за проучвания по туризъм в университета Борнемут. „ Информацията от Mastercard, съчетана с рекомендациите на локалните, прави този справочник доста осведомителен даже за най-запалените туристи. "

Картите се трансформират във все по-верни сътрудници при пътешестване

Пътешествениците в Европа от ден на ден и повече разчитат на своите карти при резервация на своята отмора и даже повече по време на пътешестване. Потребителско изследване, формирано от Mastercard през 2016 година в 12 страни в Европа, разкрива, че 55% от пътуващите употребяват картата си за резервация на полети, настаняване и други разноски преди пътешестване, а 45% - по време на самата отмора. Повечето от тях обичат да пътуват на къси дистанции в границите на собстената си страна или в съседство.

Същото проучване сочи, че 38% от българите са употребявали разплащателна карта, вместо кеш по време на последната си отмора, като същият % са предпочели този способ за заплащане и преди самото пътешестване.

Картодържателите в Европа са похарчили в чужбина с 12% повече в сравнение с през 2015 година, като пътуващите харчат най-вече за хотели, облекла и заведения за хранене по време на пътешестване и употребяват картата си по-често в хранителни магазини, заведения за хранене, питейни заведения и превоз. Австрия, Норвегия, Швейцария, Исландия, Естония са страните, в които посетителите заплащат най-често с карта.

" Все повече хора по света се възползват от преимуществата на пътуването без пари в брой, било то по работа или за наслаждение. В Mastercard оказваме помощ а почиващите и хората, които пътуват по бизнес, да се възползват по най-хубавият метод от престоя си преди, по време и след тяхното пътешестване, като им подсигуряваме сигурни, новаторски и лесни раплащателни решения. Създадохме листата с най-интересните кътчета, с цел да помогнем на всички пътуващи да възнамеряват нови и вълнуващи завършения до дестинации, които в действителност заслужават да бъдат посетени, " съобщи Хавиер Перез, президент на Mastercard за Европа.

За да обезпечи спокойствието на пътешествениците по време на тяхната отмора, Mastercard дава няколко съвета, които да вземат поради:
Да се срещнат с услугите, които картата им дава като сигурност и услуги за пътешестване и отмора, които могат да създадат прекарването им още по-специално. Да уведомят банковата или финансовата институция за дестинацията на пътуването си, с цел да има опция за бърза реакция, в случай че това се наложи. Да запазят номера за изгубена или открадната карта в телефона си, в случай че се наложи да я блокират. При заплащане в ресторант или кафене да помолят сервитьора да донесе до тях ПОС терминал или да отидат до него за привършване на сметката. Да не записват PIN кода си на хартия или на телефона си. Когато заплащат с картата си в чужбина, това би трябвало да бъде постоянно в локалната валута, с цел да се възползват от най-хубавия курс при обмяна. Да ревизират извлеченията си и да рапортуват за машинация до 30 дни. Ако нещо наподобява подозрително, да се обадят в банката. Услугата Mastercard zero liability ви пази от неидентифицирани преводи - за поръчки, които не сте създали вие.
За Mastercard

Mastercard, www.mastercard.com, е световна платежна и софтуерна компания. Ние работим с най-бързата в света мрежа за култивиране на заплащания, като свързваме потребителите, финансовите институции, търговците, държавните управления и фирмите в над 210 страни и територии.

Продуктите и решенията на Mastercard вършат ежедневните действия като извършването на покупки, пътуването, ръководството на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички. Последвайте ни в Туитър на @MastercardNews, присъединете се към диалога в блога BeyondtheTransactionBlog и се абонирайте за последните вести на EngagementBureau.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР