Пътешественикът Петър Ванев покори Тройната корона за преходи на дълги

...
Пътешественикът Петър Ванев покори Тройната корона за преходи на дълги
Коментари Харесай

Русенец покори пеша Тройната корона на САЩ

Пътешественикът Петър Ванев покори " Тройната корона за преходи на дълги дестинации в Съединени американски щати ", която включва Тихоокеанският хребетен път, Апалачката пътека и Континенталният преход. Новината заяви самият Ванев, представен от Българска телеграфна агенция.

32-годишният млад мъж прекоси пешком през 2017 година Тихоокеанския хребетен път от 4240 километра. През предходната година мина по 3500-километровата Апалачка пътека, а преди дни се завърна от Континенталния преход, който е с дължина повече от 4000 километра. Последният стадий се оказал и най-тежкият от всички до момента.

" Преминах Континенталния преход, включващ петте щата - Ню Мексико, Колорадо, Уайоминг, Айдахо и Монтана, за четири месеца и половина. Началото бе на 22 март тази година. Това беше тежък преход със сериозна дължина ", изясни Ванев.

Вижте фотоси >>

Първите 140 км от щата Ню Мексико били присъщи със сушави прави и температури до 35 градуса. Сянка съвсем липсвала. На места младият мъж пиел вода от корита за добитък, която авансово филтрирал. След жегата пристигнал и снегът, с който преходът претърпял поврат. Най-голямото предизвикателство за него било при започване на щата Колорадо в края на април и при започване на май.

" Попаднах в тежка снежна стихия на 1 май, която завърши със избавителна акция. В първите три дни, до момента в който вървях по тази права, синоптичната прогноза се смени внезапно. Натрупа повече от метър свеж сняг. Придвижването беше постепенно и мъчно. Преди ситуацията да стане доста съществено за здравето ми, използвах сателитен предавател, посредством който изпратих SOS-сигнал. Беше към обяд, а поради неприятното време локалната избавителна работа съумя да пристигна с хеликоптер и да ме измъкне от клопката, в който бях попаднал, на идващия ден в късния следобяд. Всичко се размина с леки измръзвания на пръстите на краката и снежна слепота. Възстанових се бързо и направих втори опит да прекося тази част от маршрута ", изясни Ванев.

Преходът минал още веднъж при снежна стихия, само че този път сполучливо. Наложило се пътешественикът да промени и посоката си на придвижване. " Трябваше да подреждам правите от прехода като пъзел, с цел да е безвредно прекосяването ми по тях ", сподели Ванев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР