Пътешественикът и експерт по връзки с обществеността Владина Цекова е ...

Пътешественикът и експерт по връзки с обществеността Владина Цекова е

Пътешественик разказва за красивата Грузия

Пътешественикът и специалист по връзки с обществеността Владина Цекова е била в над 50 страни. Нейната задача са обществени дела в помощ на природата и обществено слаби фамилии. Преди дни тя се завърна от третото си посещаване в Грузия.

"По-малка от нас страна, а е съчетала в себе си толкоз история, обичаи и традиции. В същото време е извънредно съвременна и креативна страна. Бях супер сюрпризирана. Грузинците имат прелестни огромни сърца ", показа Цекова в студиото на "България заран ".

Тя похвали особено грузинското вино и грузинската храна. Обърна внимание на хачапури-тестено произведение с яйца, кашкавал и сирене.

"Бяхме в скални манастири, в антично пещерно населено място... Оказва се, че е най-античното в света. Най-хубавото нещо в моите пътувания са хората. Грузинците са хора с големи сърца, посрещат те доста гостоприемно. Малко сме идентични с тях, има доста близки неща ", сподели още Цекова.

По думите ѝ пред грузинците вършат добре рекламата си и в това отношение може да вземем образец от тях.

"Вероятно нямаме такива гидове, които може да разходят хората из цяла България, с цел да може да се покаже това, което ние имаме. Нямаме положителна реклама. Също сме с антична история и имаме естествени забележителности. Много може да се учим от грузинците. На всяка крачка в Тбилиси има скулптури, пластики, статуи на техни прочути художници, режисьори, писатели ", описа Владина Цекова.

Според нея с грузинците сме близки като отношение и характери. Знаят за историята и природата ни, означи тя.

Източник: dnes.bg