Патентованата платформа за машинно самообучение ще бъде основата за продуктовите

Патентованата платформа за машинно самообучение ще бъде основата за продуктовите ...

LG превключва на режим "DeepThinQ".


Патентованата платформа за машинно самообучение ще бъде основата за продуктовите разработки на компанията

LG Electronics разработва собствената си технология за изкуствен интелект, базирана на машинно самообучение и лансира своя AI инструмент за разработчици към всички свои бизнес дивизии. Така компанията ще може да пуска на пазара нови продукти с по-бързи темпове, оборудвана с най-новите технологии.

DeepThinQ 1.0 бе разработена миналата година с основаването на лабораторията за изкуствен интелект на LG в Корея, която има за цел да ускори разработките в областта на изкуствения интелект (AI). Платформата позволява лесна интеграция на AI с по-широк кръг от продукти, давайки възможност на продуктовите разработчици на LG да приложат технологията за машинно самообучение. В комбинация с отворената стратегия на наскоро обявената AI марка ThinQ, продуктите на LG, разработени с технологията DeepThinQ, ще доставят цялостно потребителско преживяване, свързвайки множество технологии и решения в рамките на иновативната AI платформа.

DeepThinQ 1.0 включва AI функции като разпознаване на глас, видео и сензорни данни, както и пространствено измерване и разпознаване на човешки фигури. Платформата работи със събрани през годините данни за потребителското поведение на клиентите на LG. В основата си DeepThinQ 1.0 е изградена с философия на отвореност и диверсификация и поддържа множество операционни системи като Android, Linux и webOS.

Идеята "живей и учи" придобива съвсем ново значение благодарение на LG ThinQ. Продуктите, разработени върху платформата DeepThinQ се самообучават, използвайки облачни сървъри, за да стават все по-умни с времето. Тази функция за самообучение е в основата на технологията DeepThinQ и тя дава възможност на AI продуктите на LG да изучават не само околната среда, но и поведенческите модели на клиентите. Така например, климатикът LG ThinQ изучава с времето навицитте на клиентите и автоматично охлажда стаята до температурата, предпочитана от обитателя й. В колата пък, технологията за мониторинг в купето изучава израженията на лицето и жестовете и разпознава кога шофьора започва да се изморява. В крайна сметка ThinQ ще може автоматично да настрои музиката, осветлението и климатика в колата, изучавайки поведението на най-често пътуващите пасажери.

DeepThinQ вече променя начина, по който се създават някои продукти за бизнеса и за крайните потребители. Роботите на LG, които дават насоки на международното летище в Корея, използват технология, филтрираща шумовете, за да подобрят разпознаването на гласови команди. Прахосмукачката-робот на LG прави разлика между мебел и домашен любимец и коригира движението си спрямо тях.

"DeepThinQ е превъплъщението на нашата философия за отвореност - да предлагаме най-мощните AI решения на клиентите си чрез стратегия с отворена платформа, отворени сътрудничества и отворена свързаност," каза д-р ИП Парк, главен технически директор на LG Electronics. "ThinQ напълно ще промени начина, по който потребителите ползват нашите продукти, тъй като самите продукти ще се учат как да работят по-добре с потребителите, а не обратното."

Източник: cross.bg