Патентно ведомство на Република България приключи внедряването на Система за

...
Патентно ведомство на Република България приключи внедряването на Система за
Коментари Харесай

Патентно ведомство успешно внедри Система за управление на качеството – БДС ISO 9001:2015

Патентно ведомство на Република България завърши внедряването на Система за ръководство на качеството според стандарта ISO 9001 (2015). Окончателният външен одит се организира на 15-16 октомври 2018 година

Системата за ръководство на качеството е внедрена сполучливо, създадена е според условията на Международния стандарт за качество ISO 9001. Тя обгръща всички процеси и действия, оказващи въздействие върху качеството на административното обслужване в администрацията на Патентно ведомство на Република България, както и основаване на убеденост във всички заинтригувани страни, че ще им бъдат предоставяни услуги, съобразени с техните потребности и упования.

Политиката по ръководство на качеството обрисува рамката на общите стратегически цели на администрацията на Патентно ведомство на Република България и уговорката й за непрестанно възстановяване на ефикасността на Системата за ръководство на качеството.

Внедряването на Системата за ръководство на качеството е част от Договора за съдействие сред Патентно ведомство на Република България и Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност, а точно - „ ECP5 Подкрепа за внедряване на Системи за ръководство на ведомствата по интелектуална собственост”.

За бързото и дейно внедряване спомогна отличното съдействие и продан на познания и опит, поддържани по време на процеса по внедряване, сред Патентно ведомство на Република България и Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO). Резултатите и извлечените поучения ще бъдат от изгода и за останалата част от националните ведомства, участващи в плана.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР