Пасаж от творба на турският Нобелов лауреат Орхан Памук беше

...
Пасаж от творба на турският Нобелов лауреат Орхан Памук беше
Коментари Харесай

НАСА изпрати в космоса роман на Орхан Памук

Пасаж от творба на турският Нобелов лауреат Орхан Памук беше изстрелян в космоса с галактическа сонда на НАСА, тази седмица.

„ Черната книга “ е на път към вечността “, съобщи издателство „ Япъ Креди “ в Туитър, откакто галактическият транспортен съд „ Люси “ беше изпратен в космоса.

„ Сред известия за хората и живота на Земята, пренасяни от " Люси ", галактическия транспортен съд на НАСА до Юпитер, съдържа откъс от " Черната книга " на #OrhanPamuk “, се споделя в известието.

" Бихме желали да обичаме повече, да се смеем повече, да мислим повече. Искахме да забележим повече, да разберем повече, да имаме вяра повече. Сега всичко, което остана от нас, са желанията и тези думи. Имаше мир, сънища, сън и целувки. Имаше хора, плодове, хартия и моливи. В края на краищата нищо не може да бъде толкоз поразително, колкото живота. Освен писането. Да, несъмнено, с изключение на писането, то е единствената разтуха ", споделя 69-годишният създател в посланието изпратено на турски език.

Междувременно беше изпратена и една турска сентенция на британски: „ Когато брадвата пристигнала в гората, с цел да сече, дърветата си споделили „ Поне дръжката ѝ е от нас “.

В специфична плоча са включени също и известия от Ринго Стар, барабаниста-вокалист на Бийтълс, водача на гражданските права Мартин Лутър Кинг-младши, учените Алберт Айнщайн и Карл Сейгън и доста други.

„ Първият галактически транспортен съд, напуснал Слънчевата система, носеше със себе си известия от Земята разкриващи живота тук “, се споделя в известие на НАСА.

Тогава в космоса беше изпратена и песента на Валя Балканска " Излязъл е Делю Хайдутин ".

„ Днес задачата Люси продължава тази традиция, само че плочата, която в този момент носи като капсула на времето, не е за непознати извънземни, а за нашите лични потомци. “

" Люси " бе изстреляна на 16 октомври от нос Канаверал. Първоначалната ѝ задача е планувана да продължи към 12 години, с цел да изследва троянските метеорити.

След като задачата завърши, галактическият транспортен съд " Люси " ще " остане на постоянна орбита - пътувайки сред Земята и троянските метеорити в продължение на стотици хиляди, в случай че не и милиони години ", оповестиха от НАСА.

" Не е мъчно да си представим, че някой ден в далечното бъдеще нашите потомци могат да открият галактическия транспортен съд " Люси " като светиня от първите дни на проучването на Слънчевата система от човечеството. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР