Първото заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост и

...
Първото заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост и
Коментари Харесай

Бисер Петков ще председателства заседанието на Съвета на ЕС по заетост и социална политика

Първото съвещание на Съвета на Европейския съюз по претовареност и обществена политика в границите на Българското председателство ще се състои на 15 март в Брюксел, Белгия, оповестиха от министерството.

Заседанието ще се ръководи от министъра на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила. По време на форума се чака да бъде призната Препоръка за Европейска рамка за качествено и дейно чиракуване. Общата цел на документа е да се увеличи пригодността за претовареност и персоналното развиване на лицата, включени в чиракуване, и да се способства за развиване на висококвалифицирана и качествена работна мощ, съответстваща на потребностите на пазара на труда.

На съвещанието ще бъдат показани Докладите за страните членки за 2018 година, направени от Европейската комисия. Предстои да бъдат признати и Заключения по отношение на годишния преглед на растежа за 2018 година и взаимния отчет за заетостта.

Министрите по заетостта и обществена политика ще обсъдят бъдещето на обществена Европа след 2020 година в подтекста на подготовката за новия политически, финансов и програмен цикъл. Акцент в полемиката ще са новите цели след приключването на Програмата "Европа 2020 " и методите за финансиране на тяхното осъществяване. Ще бъде извършен и ориентационен спор на тематика "Премахване на разликата в заплащането на дамите и мъжете ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР