Първото заседание на 45-ото Народното събрание ще се проведе в

...
Първото заседание на 45-ото Народното събрание ще се проведе в
Коментари Харесай

Първото заседание на 45-ото Народното събрание ще е в историческата сграда

Първото съвещание на 45-ото Народното събрание ще се организира в остарялата постройка на Народното събрание. За това се договориха представители на обединенията, които влизат в новия състав на законодателния орган, като срещу са били единствено от ГЕРБ. За това заяви съпредседателят на обединението " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова:

" ГЕРБ изгубиха първото гласоподаване. Първото съвещание ще бъда в постройката на Народното събрание с надпис „ Съединението прави силата “, разяснява Манолова.

След въпрос какви са били претекстовете „ срещу “ тя посъветва публицистите: „ Питайте представителите на ГЕРБ “.

Договорено е да бъде спазена традицията и съвещанието да бъде управлявано от най-възрастния народен представител - Мика Зайкова от " ИТН ".

Ще се гласоподава очевидно, с повдигане на ръка. В остарялата постройка новите народни представители ще положат клетва, а тези, които са под карантина, ще се закълнат онлайн.

Освен водача на " ИТН " Слави Трифонов, още двама представители на партията са под карантина.

Разпределени са и местата в залата, като най-вдясно ще бъдат от " Демократична България ", а най-вляво - Българска социалистическа партия.

На първото съвещание ще бъде излъчена и комисия, която да създаде нов устав.

Политическите сили имат период до понеделник да внесат свои оферти. На траялата близо два часа среща не са обсъждани имена за нов ръководител на Народното събрание, само че участници в нея разясниха, че това най-вероятно ще е Ива Митева от " ИТН ".

Решено е всяка парламентарна група да излъчи по една номинация за зам.-председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР