Първото заседание на 45-ото Народно събрание ще се проведе в

...
Първото заседание на 45-ото Народно събрание ще се проведе в
Коментари Харесай

Първото заседание на новия парламент ще е в старата сграда

Първото съвещание на 45-ото Народно заседание ще се организира в остарялата постройка. Това са решили представители на парламентарните сили, които влизат в състава на новия парламент. Те се събраха този следобяд на организационна среща за първия ден от мандата си.

Идеята съвещанието на Народното събрание да се организира в остарялата постройка е била на партията на Слави Трифонов " ИТН ", която е втора политическа мощ. От партията упорстват и идващите съвещания се организират там. От другите политически сили само от ГЕРБ са били срещу.

Предстои народните представители да гласоподават дали и идващите съвещания на новото Народно събрание да не се организират на пл. " Народно заседание ". 

За ремонта на зала " Света София " в някогашния Партиен бяха отделени над 23 млн. лева През септември 2020 година за първи път депутатите започнаха да организират съвещанията си там. Идеята пленарните съвещания да се организират в Партийния дом провокираха възмущения и полемики. А директният достъп на медиите до депутатите беше мощно стеснен, което в допълнение ускори недоволството.

Първото съвещание на новоизбраното 45-о Народно заседание ще е в четвъртък, 15 април от 9 часа. Това стана ясно, откакто през днешния ден президентът Румен Радев подписа декрет за свикването му.

След първото съвещание на Народното събрание президентът би следвало да открие и процедурата за сформиране на ново държавно управление. По закон президентът би трябвало да връчи първия мандат за сформиране на кабинет на първата политическа сила – ГЕРБ. От партията оповестиха във вторник, че ще предложат държавно управление макар дребните шансове то да бъде подкрепено. Все още не е ясно още кой ще е претендентът за министър-председател. 

Ако ГЕРБ не получи нужната поддръжка за оферти кабинет, президентът би трябвало да връчи мандата на втората групировка в парламента –  партията на Слави Трифонов " ИТН ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР