Първото в най-новата ни история дело за шпионаж влезе в

...
Първото в най-новата ни история дело за шпионаж влезе в
Коментари Харесай

Малинов много наранен, че уж бил шпионин

Първото в най-новата ни история дело за шпионаж влезе в съда. Пред Темида застава дългогодишният ръководител на придвижване " Русофили " Николай Малинов. Спецпрокуратурата внесе обвиняване против него, че е шпионирал за непозната страна. Малинов съобщи пред БТВ, че няма терзания за делото.

Твърденията на прокуратурата са, че е получил милиони евро, с цел да работи за смяна на ориентацията на страната - от Европа и НАТО към Кремъл, в това число и като сътвори партия с трайно наличие в Народното събрание.

И сега Малинов е претендент за народен представител в София и във Велико Търново. Според юристите му обвиняванията са несъстоятелни, а концепциите, за които отива на съд, той е разгласил в книги и е обсъждал в пресата.

" Нямам от какво да се тормозя. Винаги съм казвал, че са обидни и нелепи обвиняванията в шпионаж - най-малкото, тъй като нямам никакъв достъп и в никакъв случай не съм имал достъп до класифицирана информация ", посочи Малинов.

" Искрено се надявам, че прокуратурата си е свършила работата. Нека да оставим съда да си свърши работата. Нека да не нарушаваме правата на страните в процеса ", сподели ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР