Първото текстово съобщение, изпратено по мобилна мрежа, беше продадено на

...
Първото текстово съобщение, изпратено по мобилна мрежа, беше продадено на
Коментари Харесай

Продадоха на търг първия SMS за 107 хил. евро

Първото текстово известие, изпратено по мобилна мрежа, беше продадено на търг за 107 хиляди евро, оповестиха от английския оператор Vodafone, в чиято мрежа това се е случило.

Аукционът бе извършен във френската столица Париж от къщата The Aguttes. От Vodafone показаха, че със сумата ще бъде подкрепят фондът на Организация на обединените нации за бежанците.

Текстът на известието гласи " Весела Коледа " и е изпратено от инженера в телекомуникационната компания Нийл Папуърт до неговия сътрудник Ричард Джарвис на 3 декември 1992 година

Как се продава SMS?

Интересен е методът, посредством който е станала продажбата, а точно посредством NFT (non-fungible token) незаместим токен.

Технологията разрешава обещано цифрово произведение на изкуството или различен цифровизиран актив (акции, артикули и др.) да получи самобитен документ за благосъстоятелност, който се вписва в компютърния код на криптовалута.

По този метод това произведение може да се купува, продава и разменя в мрежата като купувачите и продавачите са сигурни, че разменят правото на благосъстоятелност върху творбата, т.е. неговата уникалност.

Тъй като във Франция е неразрешено да се продават нематериални артикули, текстовото известие е сложено в цифрова рамка, която демонстрира кода, употребен при изпращането му.

Други образци

Така да вземем за пример през март един от съоснователите на обществената мрежа „ Туитър “ - Джак Дорси, продаде на търг първото си известие в нея за сума равняваща се на 2,9 млн. $.

В екосистемата на NFT се търгуват картинки, видеа, творби на изкуството и даже виртуални имоти за застрояване в новите метафинансови.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР