Първото специализирано заведение, посветено на гейминг културата у нас отвори

...
Първото специализирано заведение, посветено на гейминг културата у нас отвори
Коментари Харесай

Звездно присъствие на откриването на първия eSports бар в България

Първото профилирано заведение, отдадено на гейминг културата у нас отвори порти след впечтляващо разкриване през вчерашния ден. Едни от най-успешните и известни имена от българския спорт и шоубизнес се оказаха запалени геймъри и почетоха формалния коктейл – Владо Николов, Китодар Тодоров, и Александър Кадиев са единствено част от имената, които участваха на откриването.

Водещ бе Деян Веселинов, който срещна гостите с забавни обстоятелства, свързани с гейминга, както и последното потомство компютри, гейминг сцена и playstation зона, с която е оборудван esports барът.

Още при започване на формалната част, водещият се обърна към Владо Николов и го предложения да показа отношението си към гейминга – волейболната легенда призна, че повече от 15 години е огромен почитател на игрите, само че след раждането на четвъртото си дете, в този момент се лимитира с игра до 20 минути дневно.

Пред гостите и малко слово държа и Здравко Георгиев, прочут още като INSOMNIA, който е известен като един от най-влиятелните играчи на всички времена. Той с неспокойствие показа, че това в действителност е извънредно значим миг за гейминга в България и че от години е мечтаел да бъде основано място, в което хората да играят, да се събират и да поддържат връзка между тях.

Водещият показа и притежателите на Glitch – Иван и Антонио Младенови, които с неспокойствие и тънко възприятие за комизъм споделиха, че от ранна детска възраст са запалени по гейминга, само че фактът, че са съумели да осъществят своята концепция и да основат първия Еsports в България ги прави извънредно горди.

Те показаха пред гостите си най-съвременната техника, с която са оборудвали Glitch, както и специфичната гейминг сцена, на която в края на формалното разкриване се реализира и първия show match 1vs1 Counter Strike Global offensive.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР