Първото редовно заседание за 2022 година на Общински съвет Стара

...
Първото редовно заседание за 2022 година на Общински съвет Стара
Коментари Харесай

Над 40 точки влизат в януарското заседание на Общинския съвет на Стара Загора

Първото постоянно съвещание за 2022 година на Общински съвет Стара Загора ще се организира отдалечено. То е планувано за 27 януари от 9,00 часа и по време на него старейшините ще гласоподават онлайн. Електронното гласоподаване ще се реализира посредством платформата “e Vote ”, която е сертифицирана и ще легитимира вота на съветниците, а разискванията и дебатите по обособените точки, ще бъдат правени посредством приложението „ Zoom “, изясни ръководителят на локалния парламент Мария Динева. Тя уточни, че решението е взето по време на председателски съвет и повода е нарасналата заболеваемост от COVID-19 и сложени под карантина общински съветници. Местните медии ще могат да предават, както до в този момент, онлайн съвещанието, изясни още ръководителят на локалния парламент.

Над 40 оферти съдържа дневният ред на януарското съвещание. Ще бъде прегледано и гласувано на първо четене Приемане на Правилник за изискванията и реда за съфинансиране на културни планове в община Стара Загора. Старейшините ще обсъдят Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност за 2022 година, както и разпределението на жилищата от общинския жилищен фонд.  
Арттерапевтични работилници отварят по план в Стара Загора
Държавна опера Стара Загора започва план „ Ние сме музиканти “ за приобщаване на деца и младежи с развитийни и поведенческ...
Прочети повече
По време на сесията ще бъдат признати годишният доклад за миналата 2021 година на кмета Живко Тодоров и екипа му, както и доклад за активността на Общински съвет Стара Загора за интервала юли - декември 2021 година и годишен доклад за активността на публичния медиатор на Община Стара Загора за 2021 година.  

Местният парламент ще гласоподава освобождение на ликвидатора на „ Обредни действия “ ЕООД – в разпродажба и избиране на нов ликвидатор. Ще бъде разисквано оповестяването на състезания за избор на регистрирани инспектори за осъществяване на финансов одит за легализация на годишните финансови доклади за 2022г. на общинските търговски сдружения със 100 % общинско присъединяване.  

В дневния ред влиза още установяване на минимална и оптималната цена за транспорт на пасажери, ползващи таксиметрови услуги в Стара Загора. По време на тридесет и второто съвещание на Общински съвет ще бъде разисквана и гласувана Общинската тактика за поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в Община Стара Загора (2021 – 2022) на съображение член 197, алинея 1 и алинея 2 от Закона за предучилищното и учебното обучение.  

Старейшините ще гласоподават приемане на послание към Министър-председателя и членовете на Министерския съвет на Република България, по отношение на плануваното създаване на съоръжения за неутрализиране и/или оползотворяване на боклуци посредством изгаряне в региона на Източно-маришкия комплекс, част от който е на територията на община Стара Загора.  
Шест машини в Стара Загора са обработвали улиците срещу заледяване
Шест машини са правили действия по отнасяне на пътните платна срещу заледяване на територията на Община Стара Загора. „ Няма...
Прочети повече
Общинските съветници ще наименуват четири улици в старозагорския квартал „ Железник “.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР