Първото редовно заседание на парламента мина под фокуса на зеления

...
Първото редовно заседание на парламента мина под фокуса на зеления
Коментари Харесай

ОБЗОР: Зеленият сертификат пак скара парламента, пускат поръчки за милиони в Пловдив

Първото постоянно съвещание на Народното събрание мина под фокуса на зеления документ и дейностите на служебното държавно управление в редакцията на вестник „ Труд”. Вчера бе решено народните представители да не показват зелен документ при влизането в постройката.

От ГЕРБ през днешния ден желаеха или да се вкара зелен документ в Народното събрание, или той да отпадне за всички обекти в страната. От „ Възраждане” пък предложиха референдум дали да има сходен документ у нас.

Изслушването на министъра на културата Венцислав Минеков за проблема с вестник „ Труд” пък се трансформира в същинско шоу.

Ремонти и планове за милиони ще започват на следващия ден. Първа копка ще бъде дадена на пробива под гарата, а за придвижване ще бъдат затворени ул. „ Даме Груев” и елементи от бул. „ Санкт Петербург”, където стартират поправки.

В същото време Община Пловдив приключи поръчката за нови седалки за Колежа след недоволството на бултрасите. Градската администрация приготвя и поръчките за 10 млн. лв. за двете общински предприятия „ Паркове и градини” и „ Чистота”.

Едномесечен ултиматум имат превозвачите да извършват отговорностите си по контракта за 8 линии. Ако до 24 декември те стартират да извършват курсовете си, договорите им ще бъдат прекъснати.

С какви парцели, коли и финансови средства разполагат депутатите, определени от двата многомандатни изборни региона? КПКОНПИ разгласява декларациите на народните представители от 45-ото и 46-ото Народно заседание към 30 ноември.

Ваня Христева е определена от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за областен прокурор на Пловдив. Тя бе определена единомислещо, като от месец юни досега тя изпълняваше тези функционалности.

Заболеваемостта от ковид у нас продължава да понижава. Още две области излизат от тъмночервената Коронавирус зона. За последното денонощие бяха регистрирани 2299 новозаразени, 103 са умряли.

Голям снабдител на софтуерни услуги от ново потомство от Обединеното кралство разкрива непрекъснат офис в Пловдив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР