Първото редовно заседание на Народното събрание започна с размяна на

...
Първото редовно заседание на Народното събрание започна с размяна на
Коментари Харесай

За Минеков е чест да го сравняват с Бойко Рашков

Първото постоянно съвещание на Народното събрание стартира с замяна на остри реплики от страна на ГЕРБ и министърът на културата Велислав Минеков.

Първо депутатите се скараха за това дали БНТ1 или БНТ2 да излъчва онлайн чуването на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков за абсурда с вестник " Труд ".

Любен Дилов-син не вижда културен министър, а министър, който мечтае да се държи като полицай, което е оригиналност за политиката. Ако желаете да се простреляте в коляното, назначете Бойко Рашков за културен министър, а проф. Велислав Минеков за министър на вътрешните работи, заяде се Любен Дилов-син.

Хубаво е да разберем в качеството си на какъв на тази сцена се появи и Светослав Трайков, консултант в културното министерство, запита Любен Дилов-син. Според него дейностите на Минеков се меко казано невъзпитани. " Вашият патрон, господин Радев на срещата си през вчерашния ден сподели два пъти, че в случай че би трябвало да се разправят с медиите, щяха да подкарат първо ПИК ", съобщи Дилов, който обаче не беше част от групата, представляваща ГЕРБ на консултациите при президента.

С какво решение и на кой правосъден орган се опитахте да спрете излизате на най-стария български вестник, запита Дилов. Случвало се е в историята на Съветския съюз. Какъвто и спор да има един министър на културата, в реда на нещата е този спор да се взема решение по културен метод, без помощта на полиция ", сподели депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили

" Не ги назовавам цензура, тъй като цензурата изисква известно изпитание, а не положение на когнитивен дисонанс - разминаване сред реалност и самопредстава, в което вие постоянно изпадате ", съобщи още Дилов.

От своя страна Минеков съобщи, че за него е чест да го съпоставят с Бойко Рашков.
 Минеков не търси реваншизъм, връща държавността
Минеков не търси реваншизъм, връща държавността

НДК е бил безусловно обран от всевъзможен тип сходни хайдуци

Служебният министър проф. Велислав Минеков съобщи от трибуната на Народно събрание, че недоумява за какво не е имало изключителни съвещания на Народното събрание за редица други събития, които изреди - прекъсването на сигнала на БНР, нещо което не се е случвало даже и по време на Втората международна война, или когато Министерство на вътрешните работи и ГДБОП изземвали сървъри на банкрутиралата телевизия ТВ, когато опозиционно настроената телевизия BiT била затворена и продадена, или пък когато някогашният вицепремиер и водач на НФСБ Валери Симеонов заплашвал публицисти, че си ритат столчето или когато е било свалено предаването на Милен Цветков.

Защо нямало изключително съвещание когато Българска национална телевизия излъчи подправена вест за бесилки и Народен съд по време на митингите през 2020 година? Защо нямало изключително съвещание на Народното събрание, когато издания като " Прас-Прес " били сложени в ъгъла и спрени от разпространяване? Защо нямало изключително съвещание, когато били бити деца и публицисти пред Народното събрание от лятото на предходната година, пита още Минеков.

Той посочи, че Министерство на културата няма никакво отношение с вестник " Труд ", връзки има с наемател с име " Южен Кръст ". Затова и въпросите, по думите на Минеков, ще са вярно заложени, когато питат за отговорностите и чий са те.

Минеков уточни и елементи от историята на взаимоотношенията сред МК и " Южен кръст ", датиращи още от министрите Вежди Рашидов и Боил Банов, последният не е подписал разрешението МК да си търси дължимите суми.

" Аз дадох обещание да върна това, което принадлежи на министерството и ще върна всичко, което министерството е изгубило през годините ", безапелационен бе Минеков. Той посочи още, че намерил откраднат хотел на морския бряг, открадната постройка с центъра на София преди 7 години и отрадната кола също преди 7 година

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков настоя проф. Велислав Минеков да бъде изпъден от залата. " Минеков вън " - със същата имитация бе подсилен и от ръководителя на ПГ Десислава Атанасова, която също чу обиди и закани в Народното събрание, откакто Велислав Минеков отговори на въпрос за партийната централа на ГЕРБ: " Тази партия е била толкоз бедна, че не е могла да си откри различен офис. Дългът на НДК е необикновен и Минеков не знае по какъв начин ще се изплаща. "

Според Тома Биков по-еротично щяло да е ексуправляващите да бъдат заплашвани от Бойко Рашков, а не от министъра на културата.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи сложиха акцент в първата част от дебата не върху съответните въпроси към министър Минеков, а затрупаха със забележки за метода на водене на съвещанието новия ръководител на Народното събрание от " Продължаваме промяната "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР