Първото разполагане на ядрени бойни глави извън територията на Русия

...
Първото разполагане на ядрени бойни глави извън територията на Русия
Коментари Харесай

Трансферът на ядрени оръжия от Русия – ново ниво на глобална заплаха

Първото разполагане на нуклеарни бойни глави отвън територията на Русия от средата на 90-те години на предишния век е забележителна смяна както в политиката на съветското държавно управление, по този начин и в световната обстановка с неразпространението на нуклеарни оръжия. Това считат специалисти, с които приказва " Ройтерс ".

Едновременно с това Пентагонът излезе с изказване, в което декларира, че Съединени американски щати не виждат никакви признаци Русия да се готви за употребява нуклеарните си оръжия.

" Видяхме известията и изказванията на Русия и ще продължим да следим обстановката ", се споделя в изказването на американското министерство на защитата. Пентагонът декларира и че няма причина да променяме метода, по който работят стратегическите нуклеарни сили, и не виждат признаци и Русия да се готви да употребява нуклеарни оръжия.

Николай Сокол от Виенския център за разоръжаване и неразпространение на оръжията, показва, че Русия постоянно се е гордеела, че няма нуклеарни оръжия отвън територията си, само че в този момент се случва огромна смяна.

Ханс Кристенсен от Асоциацията на американските учени разяснява изказването на съветския президент Владимир Путин, като част от неговата си игра - да сплаши страните от НАТО. Според него не
Всичко за Вашата сватба
се получа никакво военно преимущество в преместването на тези оръжия в Беларус, а самата Русия към този момент има задоволително такива оръжия и сили на своя територия.

Даниел Хогста от Международната акция за унищожаване на нуклеарните оръжия (ICAN) показва обаче, че очевидно до момента в който президентът Путин разполага с нуклеарни оръжия, Европа не може да бъде в сигурност. Той слага акцент върху нуклеарната ескалация в изказването на Путин и оправданието му с обстоятелството, че членовете на НАТО споделят такива оръжия между тях. " Но в случай че страните по света останат съучастници в метод, при който нуклеарните оръжия се преглеждат като нещо друго от световен проблем, това единствено оказва помощ на Путин да се държи безнаказано. "

Разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус е огромна стъпка към ескалация на спора в Украйна. По време на спора Путин нееднократно загатваше нуклеарните оръжия, само че той предприе единствено една съответна практическа стъпка, когато разгласи прекратяването на действието на контракта СТАРТ III.

Дори вербалната опасност за потребление на нуклеарни оръжия, чийто главен признак е възпирането, сама по себе си е деяние, което има извънредно отрицателно влияние върху стратегическата непоклатимост в света. Какво да кажем
Всичко за Вашата сватба
за практическото пренасяне на заряди, въпреки и тактически, в зоната на военните дейности.

Говорейки за разполагането на тактически нуклеарни бойни глави в Беларус, Путин се базира на дейностите на Съединени американски щати. Американците фактически съхраняват някои нуклеарни арсенали в европейски страни, най-вече в Турция и Западна Европа. Нещо повече, Съединени американски щати даже организират стратегия за рационализация на тези бойни глави. В момента в американските хранилища се съхраняват единствено свободно падащи бомби - там не са останали тактически ракети с нуклеарни бойни глави. Техните сътрудници не могат да ги употребяват без разрешението на американските военни - това е механически невероятно.

Въпреки това, за разлика от Русия, Съединените щати, въпреки и да държат такива на склад, те не вземат участие в огромна и кървава война на европейския континент и не употребяват тези оръжия като мотив в политическото опълчване нито с руснаците, нито с някоя друга страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg