Първото организирано състезание по “Детска атлетика“ в Хасково се състоя

...
Първото организирано състезание по “Детска атлетика“ в Хасково се състоя
Коментари Харесай

Над 300 деца се включиха в първото организирано състезание по “Детска атлетика” в Хасково

Първото проведено съревнование по “Детска атлетика “ в Хасково се състоя в следобедните часове на стадион „ Младост “ на 16 май 2023-а година с рекорден брой участници. Над 300 деца от детските градини и началните класове на учебните заведения в града плюс група млади спортисти от Харманли участваха в двучасово занятие (от 16:00 до 18:00 часа) под управлението на Петър Райков – един от най-активните лектори по програмата “Детска атлетика “.

В огромната организация на заниманието се включиха състезатели и треньори от „ Атлетик “ – Хасково, доброволци от община Хасково и екип на БФЛА.

Децата на възраст 5-6 години участваха в щафетни игри с трудности, а учениците в шест тима формирани от по 40-50 деца пробваха всички типове атлетически дисциплини – тичане, скокове и хвърляния.

Всички деца получиха грамоти и дарове от БФЛА, а награждаването направиха заместител кметът на община Хасково – Мария Вълчева и един от най-хубавите треньори по лека атлетика в България Димитър Карамфилов от „ Хеброс – Харманли “.

След заниманието треньорът Карамфилов подтиква младите спортисти от Харманли с шоколади.

Атлетическите прояви в Хасково не престават на 17 май с кръг от веригата „ А1 атлетика за младежи “, който ще се организира на втория стадион с тартанова писта в града.

atletikabg.com

Снимка: Павел Данев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР