Първото начално православно училище отвори врати днес в Ловеч. То

...
Първото начално православно училище отвори врати днес в Ловеч. То
Коментари Харесай

Първото начално православно училище отвори врати в Ловеч

Първото начално православно учебно заведение отвори порти през днешния ден в Ловеч. То се назовава "Свети Седмочисленици ". Тази образователна година в него са записани 7 деца в първи клас и 6 в подготвителна група. Учениците ще получават дипломи, каквито се дават и в останалите учебни заведения.

В учебното заведение децата ще учат всички общообразователни предмети, само че стремежът на управлението е учениците да бъдат възпитавани в обич, отговорност, както и в непреходните християнски полезности.

Самият дух в учебно заведение да бъде високонравствен, християнски. Самите учители, когато преподават, да се усеща почитание и обич към нравствените правила, към нравствените повели на Господ Исус Христос. Това всичко е доста значимо, което ще помогне на децата да заобикалят всякаква експанзия, всевъзможни други порочни пътища, изясни за Българска национална телевизия митрополит Гавриил.

Децата ще имат занимания и по ползи, които включват просвета, спорт, изобразително изкуство, музика.

Основната част от бюджета на учебното заведение ще е от държавната дотация за всеки възпитаник. Родителите ще вземат участие със съфинансиране от 50 лв. месечно. Ако не доближават средства, те ще се обезпечават от Ловчанската митрополия и от донори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР