Първото ми впечатление от Министерството на културата е, че това

...
Първото ми впечатление от Министерството на културата е, че това
Коментари Харесай

Министърът на културата: Ведомството ми е административно блато

" Първото ми усещане от Министерството на културата е, че това ведомство е едно административно тресавище ". Това съобщи министър Атанас Атанасов пред bTV в първото си огромно изявление след назначението си на поста.

" Има проблеми, които са входирани преди години, стоят насъбрани в папки и не можеш да им хванеш началото ", добави той. Атанасов даде и образец за своето умозаключение - сигнал от Харманли за потребността от незабавен ремонт на паметника " Изворът на белоногата ", който си стои неуреден към този момент при трети министър на културата.

" Главната ми задача е да се преструктурира институцията по този начин, че да предлага решения, а не да бъде спънка. Искаме да създадем постоянна основа, с цел да могат сходни дребни проблеми да не лишават 4 години ", изясни Атанасов.

Той към този момент е подхванал съответни стъпки - назначени са административни инспекции в Национален фонд " Култура " и Национален кино център, с цел да се схванат имат ли учредения сигналите за нередности там.

 

КУЛТУРАТА - ДОСТЪПНА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ

Атанасов разви концепцията си, че желае да направи културата налична за всички. Той има упоритостта освен да увеличи интереса и посещаемостта на най-малките към музеи, театри, концерти, само че и да ги предизвика да вземат участие сами в културни събития.

 

ЛИЧНА НАГЛАСА

Министърът на културата показа настройката си за работа, с цел да се оправи сполучливо с позицията, макар своята възраст (31 г.): " Освен доброжелателност нуждая се от кураж и доста издръжливост. Трябва да имам и умеене да се напасвам, с цел да се оправям с ударите, които идват всеки ден. Добронамереността ми обаче ще е главно оръжие. Нямам самочувствие, че за един месец съм разкрил всички нередности в министерството. Но и нямам какво да изгубвам! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР