Първото лятно попълнение на столичния гранд Левски Орлин Старокин даде

...
Първото лятно попълнение на столичния гранд Левски Орлин Старокин даде
Коментари Харесай

Орлин Старокин: И в други държави грандовете имат финансови трудности, не е само Левски

Първото лятно попълнение на столичния гранд Левски Орлин Старокин даде изявление за предаването " Спорт в обектива " по Канал 3, в което приказва за обстановката на " Герена " и упованията си за сезона. Старокин беше състезател на " сините " сред 2011 и 2014 година, като записа към 90 мача във всички шампионати. После игра за Иртиш, Локомотив (София), Динамо (Букурещ), Ботев (Пловдив), Пирин (Благоевград), Черно море, Витоша (Бистрица), а през предходните два сезона в кипърските Алки Ороклини и Еносис Паралимни. В последния отбор беше съотборник с някогашния състезател на ЦСКА Шикози Удоджи.

Орлине, по какъв начин се чувстваш след завръщането си в Левски? Как се стигна дотук?

- Чувствам се сносно, не беше изненада, само че въпреки всичко ми стана доста прелестно, когато господин Сираков ми се обади, с цел да се срещнем. Нашият диалог продължи към пет минути. Не съм се замислял въобще дали да приема офертата на Левски.

За никого не е загадка тежката обстановка на " Герена ". Ти не се ли уплаши?

- Винаги съм бил упорит и в никакъв случай не съм се плашил от мястото, където отивам. Приех на драго сърце и в случай че мога да бъда потребен и да оказа помощ на тима, ще съм доста благополучен.

Колко тежко е да се работи и тренира в Левски сега?

- Не мисля, че е тежко да се работи в Левски. Хората, които са в клуба - щабът и управлението, са експерти и вършат всичко допустимо футболистите да се усещаме добре.

Почти ежедневно има диалози сред Сираков и играчите, като не е загадка, че заплатите се бавят и няма гаранция за идващите. Вие какви гаранции получихте?

- Когато се срещнах с господин Сираков, той ме увери, че всичко ще е наред. Трябва да влезем в състояние на клуба. Живеем в страна, в която изпитваме много компликации освен във футбола, само че и в безусловно всичко. И в други страни грандовете имат финансови компликации, не е единствено Левски. Трудно е за всеки, който не получава пари, само че задачата ни е една -Левски да се стабилизира.

В изявлението си за уеб страницата на Левски сподели, че си оптимист за бъдещето на клуба. Какво те кара да мислиш по този начин?

- Казах, че съм оптимист заради това, че зад тила ни има огромна фенска маса. Те демонстрираха през последните месеци каква любов имат към Левски. Сега и играчите би трябвало да покажат своята любов към клуба. Оптимист съм, тъй като имам вяра на управлението. Сираков през годините се е потвърдил като състезател и персона и е обикновено да му имаме вяра.

Изненадан ли си, че липсват нови рекламодатели и спонсори?

- Левски го е имало преди нас, ще го има и след нас. В близко време се надявам, че ще се намерят спонсори, които да устоят клуба, да се стабилизираме, да демонстрираме положителни игри и да вървим напред.

Изключваш ли да се повтори сюжетът с банкрута на ЦСКА?

- Напълно го изключвам, тъй като нашите почитатели дават и последната си стотинка Левски да съществува. Това се видя от цяла България. Шапки долу и възторженостти за тези хора за сериозната сума, която събраха. Всеки в Левски би трябвало да има вяра, че клубът ще се избави.

Как ще наподобява новият Левски?

- В съблекалнята има още 20 играчи. Със сигурност ще бъде мъчно, само че ние сме мъже, би трябвало да се активизираме. Моите наблюдения са, че играчите се влагат оптимално във всяка подготовка. Идва към този момент времето за мача с Берое, който е много уравновесен тим, с положителни играчи и доста умел треньор. Нашата цел е Левски във всеки мач, без значение против кого, да демонстрира най-хубавото от себе си и да радва своята аудитория. Моят апел към съотборниците ми е макар обстановката да загърбим всичко и да дадем максимума. А в случай че не успеем да победим - стискаме ръката на противника и чакаме идващия.

Обикновено всеки състезател си пожелава купа и купа с Левски. В твоето изявление неотдавна ги нямаше тези думи. Трябва ли да се приказва за титли в този миг?

- Трябва да излизаме и да демонстрираме израстване и стабилизиране на клуба непрекъснато. От 2011 до 2014 година бях в Левски и всяка година афиширахме цели - купа, купа, групи на Лига Европа, само че... За първа година цели не се афишриат. Естествено, че на всеки състезател фантазията му е да подвига титли, само че би трябвало да сме най-много реалисти.

Георги Тодоров ли ще бъде треньор?

- Аз не съм индивидът да разясня кой ще е треньор. Този въпрос е към президента и спортния шеф. За нас няма значение кой ще е треньор, въпросът е да се представяме добре и да вървим напред.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР