Първото изпратено текстово съобщение, което гласи Весела Коледа, беше продадено

...
Първото изпратено текстово съобщение, което гласи Весела Коледа, беше продадено
Коментари Харесай

Първият SMS “Весела Коледа“ бе продаден за над €100 хил., въпреки че е изпратен твърде рано

Първото изпратено текстово известие, което гласи " Весела Коледа ", беше продадено във вторник за 107 хиляди евро в аукционна къща в Париж, съобщи " Ройтерс ".

SMS-ът, изпратен на 3 декември 1992 година, беше разгласен на търг от английската телекомуникационна компания " Водафон ".

Инженерът от " Водафон " Нийл Папуърт изпраща есемес от компютъра си до управител в Обединеното кралство.

Той го получава на телефона си " Орбител ", който тежи два кг - сходен на настолен телефон, само че безжичен и с ръкохватка.

Според Максимилиен Агют, шеф по развиването в аукционната къща Aguttes, решението да се изпрати текстът " Весела Коледа " е, тъй като компанията се занимавала таман сега със събития, свързани с края на годината.

" Незаменими токени " (категорията, в която е продадено съобщението), или NFT, са тип цифров актив, който набра известност тази година.

Произведенията на изкуството от този вид се продават за милиони долари.

Търгувани от към 2017 година, тези цифрови обекти, от изображения до видео, музика и текст, съществуват в блокчейн или запис на транзакции, съхранявани на компютри в мрежа. Всеки NFT има неповторим дигитален автограф.

Продажбата на нематериални артикули не е законна във Франция и по тази причина аукционната къща е опаковала текстовото известие в цифрова рамка, показвайки кода и информационния протокол, сподели Агют.

Купувачът ще получи копието на истинския информационен протокол, който е изпратил SMS-а. Приходите ще отидат във Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР