Първото издание на Софийския фестивал на музикалния театър, учреден от

...
Първото издание на Софийския фестивал на музикалния театър, учреден от
Коментари Харесай

Първото издание на Софийския фестивал на музикалния театър ще се проведе в София



Първото издание на Софийския фестивал на музикалния спектакъл, основан от столичната оперета, само че с присъединяване на трупи от страната, стартира на 25 юни на особено построена за задачата сцена в парка на Военната академия " Георги С. Раковски ". „ Една вечер с шлагерите на Бродуей “ могат да гледат феновете от 20 вечерта в петък. Фестивалът ще завърши на 10 юли.   
" Този фестивал има упоритостта да се трансформира в платформа за срещи и продан на хрумвания в прелестните форми от жанра на музикалния спектакъл. Идеята, с която започнахме да мислим за реализирането на един подобен конгрес беше, че през годините и изключително напоследък от публиката без ние да търсим особено нейното мнение имаше доста хора, които идваха и сами, изказваха своето мнение за спектаклите, хора, които са имали опцията да гледат спектакли от този вид по международните подиуми и които споделяха - ние не чакахме, че тук може да има равнище, което по нищо не отстъпва на постановките, които ние сме гледали на Бродуей или в други страни по света ", сподели за БНР шефът на Музикалния спектакъл " Стефан Македонски " Марияна Арсенова. 

По думите ѝ Музикалният спектакъл е трупата, която държи шампионата в този род и по тази причина взехме решение да създадем този конгрес, на който сътрудници от страната да дойдат и да показват своите спектакли в жанровете на всички музикално-сценични форми.

" По този метод хем ние можем да си сверим часовника, хем можем да купим, в положителния смисъл на думата,  хрумвания, да купим партньорства, което е извънредно значимо и да дадем една такава платформа, която както сътрудниците от Софийска община, с чиято поддръжка се реализира фестивала, е още една незапълнена ниша на откритите театрални пространства, които дава опция София да притегля от ден на ден и разнообразни нови публики. Затова построихме и тази прелестна сцена на напълно друго място - в региона на Военна академия и тази сцена да символизира изданието и нашия фестивал ", посочи в предаването „ 12+3 “ Арсенова.

На 27 юни балетът на Старозагорската опера ще изиграе три едноактни съвременни балета. На 3 юли феновете могат да видят мюзикъла " Коса " на Варненската опера.

 „ Лотос ” - Балет на Държавна опера Стара Загора Снимка:Държавна опера Стара Загора

На сцената на Античния спектакъл в Пловдив публиката също може да види спектакли на Музикалния спектакъл " Стефан Македонски ".

" На 5 юли и на 5 септември ще гостуваме на жителите и гостите на Пловдив - на Античния спектакъл от 20 часа с паметния мюзикъл на Ендрю Лойд Уебър  " Фантомът на операта ". На 15 септември сме с " Цигулар на покрива ", също на сцената на Античен спектакъл. На кино " Кабана " от предходната година ние започнахме традиция с детски спектакли и има огромен интерес към тях. Тази година считаме да я продължим. Така че нашите дребни фенове могат да доведат родителите си на кино " Кабана " - градината пред Националния замък на културата, да наблюдават нашата стратегия с всички заглавия от репертоара на детските ни спектакли. Музикалният спектакъл ще зарадва и тази година най-младата аудитория. На 11 юли отвън рамките на фестивала точно тук, на тази сцена взехме решение да закрием нашия сезон с  " Царицата на Чардаша ", с цел да пожелаем хубаво лято с непреходната музика от оперетата на Имре Калман ", добави Марияна Арсенова.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР