Първото автономно превозно средство, проектирано да се движи без никаква

...
Първото автономно превозно средство, проектирано да се движи без никаква
Коментари Харесай

Първото напълно автономно возило получи разрешение за улични тестoве в САЩ

Първото самостоятелно транспортно средство, проектирано да се движи без никаква човешка интервенция и не разполагащо с волан, педали или странични огледала, получи позволение за тестване на американски пътища, съобщи BBC. Автономното возило е второто потомство на Nuro, която по принцип създава транспортни микробуси, наречено R2 и ще бъде тествано в Хюстън, Тексас.

Това е първото изключение от щатските регулации, съгласно които всяко возило би трябвало да има принадлежности за надзор от жив лидер, които му разрешават безвредно да поеме контрола над него.

Но в изказване американският транспортен секретар Илейн Чао сподели, като се има поради оптималната скорост на самостоятелното возило от до 40 км/ч., тези условия " нямат смисъл ". Министерството на превоза също ще упражни прецизен надзор върху провежданите проби.
 GM влага $3 милиарда в производството на самостоятелен автомобил
GM влага $3 милиарда в производството на самостоятелен автомобил

Вероятно ще излезе на пазара през 2022 година

" Решението е крайъгълен камък за промишлеността ", сподели съоснователят на Nuro Дейв Фъргюсън. " Трябва да осъвременим регулациите, които не плануват опцията за транспортно средство без лидер или пасажер. В сектора би трябвало да подсигуряваме, че технологията на самоуправление е тествана и внедрена във допустимо най-безопасните транспортни средства. "

General Motors също изиска позволение за тестване на самоуправляващия се Chevy Bolt. Все още Министерството на превоза обаче не е одобрило настояването на компанията. Chevy Bolt има по-висока оптималната скорост от Nuro R2.

Нов дизайн

Превозните средства на Nuro са проектирани да работят без лидер или пасажери в тях. При модела R2 компанията отстрани страничните огледала и предните стъкла. Камерата за назад виждане ще работи от самото начало. За да насочва придвижването си, R2 ще употребява радари, термични изображения и високотехнологични камери, с цел да насочва придвижването си.
 Изкуствените очи на новите технологии: Как самостоятелните коли и роботите виждат?
Изкуствените очи на новите технологии: Как самостоятелните коли и роботите виждат?

Коя технология е най-надеждна за безпилотните коли?

Превозното средство има яйцевидна форма, с която е по-малко от множеството коли в Съединени американски щати. Освен това има две отделения с следена температура за доставки. Вратите се повдигат, с цел да се обезпечи достъп до доставката, откакто получателят е въвел код.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР