Първокурсниците по агрономство от Тракийския университет гостуваха заедно с преподаватели

...
Първокурсниците по агрономство от Тракийския университет гостуваха заедно с преподаватели
Коментари Харесай

Бъдещите агрономи от Тракийския университет влязоха в зеленчуковите градини  

Първокурсниците по агрономство от Тракийския университет гостуваха дружно с преподаватели от катедра " Растениевъдство " към Аграрния факултет в градините на огромен български производител. 

Те имаха се срещнаха със зеленчуковите градини и целия развой по развъждане на зеленчуци, които са етикет за съвременно земеделие.
Домакините, които създават крайните си артикули единствено от зеленчуци лично произвеждане, изнесоха лекция от на бъдещите агрономи и обясниха целия развой - разсад, профилирано поливане, поддържане с биоземеделски и органични способи, селскостопанска техника.

Студентите имаха опция да се срещнат и с противоградната система, която работеше по време на визитата - генератор за шокови талази, работещ на правилото на ударната вълна. През 7 секунди се пуска газ - ацетилен, с искра, която го взривява и образува ударна вълна, редуцирана градоносния облак до киша и вода.

Градините, на които гостуваха бъдещите агрономи, заемат повърхност от 3150 декара, на които се отглеждат пипер, патладжан, чери домати, домати за сушене, домати за консервно произвеждане и корнишони. Те се редуват с разнообразни други култури за сеитбообращение. Скоро студентите на Тракийския университет ще имат достъп за практическо образование в тях след официализиране на съглашение за съдействие сред висшето образователно заведение и компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР