Първо място в категориите Корпоративна-социална отговорност“ и Маркетинг, PR и

...
Първо място в категориите Корпоративна-социална отговорност“ и Маркетинг, PR и
Коментари Харесай

BILLA с пет отличия в конкурса „Компания на годината“

Първо място в категориите „ Корпоративна-социална отговорност “ и „ Маркетинг, PR и щемпел “ заслужи комерсиалната верига
BILLA България се отличи в състезанието „ Компания на годината 2020 “, проведен от сп. Business Lady и сп. Bulgaria Business review, като заслужи самопризнание в пет основни категории. Усилията на комерсиалната верига, свързани с планове в поддръжка на обществото, заслужиха първо място в категория „ Корпоративна-социална отговорност “, а развиването на програмата за лоялни клиенти BILLA карта стана победител в категория „ Маркетинг, PR и щемпел “. Призови класирания като финалист заслужи BILLA и в категориите „ Устойчиво развиване “, „ Иновации “ и „ Employer branding ”.

Над 274 000 лева са средствата, които компанията влага в социално-отговорни планове през миналата година. Най-голям дял от средствата, а точно 100 000 лева са дарени за битка с разпространяването на COVID-19 в границите на взаимната с България Червен кръст акция „ Заедно против ковид “. Общата за двете организации самодейност „ Купи и Дари “ обезпечава през миналата година 25 тона хранителни артикули на стойност от 50 000 лева, които са разпределени измежду повече от 5000 обществено слаби хора и такива настанени в институции. 11 двойки с репродуктивни проблеми пък са подкрепени от обединените старания на BILLA България и Фондация „ Искам бебе “ с подаяние в размер на 45 000 лева през миналата година. От началото на самодейността „ За повече деца в България “ поддръжка срещат 43 двойки, тръгнали по пътя към огромната си фантазия да бъдат родители. Модернизирането и облагородяването на Самуиловата цитадела и региона към нея, финансовата поддръжка за дейностите на Съюза на слепите в България, фондация „ Конкордия “, SOS Детски селища и акцията на Министерство на вътрешните работи в поддръжка на децата на починали служители на реда, способстваха за призовото отличие в състезанието „ Компания на годината “.



BILLA България е първата верига супермаркети, която създава потребителска стратегия за преданост, а в изискванията на пандемия си слага за цел да я приспособява към изменените потребителски привички и да я приближи оптимално до потребностите на клиентите.

„ Само седем месеца след лансирането на новата BILLA карта, броят на регистрациите за такава доближи 1,3 млн, а изтеглянията на BILLA App бяха почти 276 000. Над половин милион наши клиенти пък обявиха желанието си да получават персонализирани предложения. Постоянно нараства и броя на клиентите ни абонирани за месечен нюзлетър с нови оферти и отстъпки. Резултатите демонстрират, че напъните ни да посрещнем упованията на клиентите, както за многообразие на асортимента, по този начин и за налични цени, срещат мощен интерес от страна на българския консуматор. Признанието в състезанието е още една мотивация да продължим да развиваме програмата, с цел да бъде тя оптимално покрай клиентите и техните настоящи потребности “, споделя Норберт Мисбрандт, Изпълнителен шеф на BILLA България.

Въвеждането на каси за самообслужване в обектите на комерсиалната верига, което започва макар провокациите на миналата година и през тази обгръща все по-голям брой магазини, бе отличено с призово класиране на състезанието „ Компания на годината “. Иновацията е част от огромна стратегия на компанията за реновиране на комерсиалната мрежа в отговор на възходящите упования на потребителите за повече цифрови решения, по-добро потребителско прекарване и опция за независимо ръководство на процеса на извършване на покупки. В изискванията на пандемия, касите обезпечиха нужната отдалеченост и сигурност както за клиентите, по този начин и за личния състав на BILLA.



„ Екипът на BILLA България е в сърцето на всичко, което вършим, ето за какво ограниченията за прекосяването през пандемията и всички стратегически посоки, които развиваме в посока на работодателската марка, са приоритет за компанията. Признанието, което получихме довечера, акцентира вярната посока и задължава да сме още по-успешни в качеството ни на един от най-големите работодатели в страната с над 4500 чиновници “, акцентира Ася Минковска – Ръководител отдел „ Човешки запаси “, която получи наградата по време на формалната гала.

Класирането измежду финалистите в категория „ Устойчиво развиване “ пък е самопризнание за постиганите резултати във връзка с опазването на околната среда, които са свързани с повишение на енергийната успеваемост на комерсиалните обекти, намаляването на количеството генерирани хранителни боклуци и тяхното преработване, въвеждането на нова 100% рециклируема тобра за извършване на покупки, направена от 80% рециклиран материал, както и насърчаването на разделното събиране на текстил, който биват даряван на нуждаещи се.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР