Първият зимен метеорен поток, един от най-ярките и красиви метеорни

...
Първият зимен метеорен поток, един от най-ярките и красиви метеорни
Коментари Харесай

Пожелайте си нещо под яркия звездопад!

Първият зимен метеорен поток, един от най-ярките и красиви метеорни потоци Геминиди, ще ни подари незабравима панорама през декември, в случай че времето е ясно.

Метеорният поток Геминиди, който работи от 4 до 17 декември, превъзхожда всички други метеорни потоци, в това число августовските Персеиди, по броя на " падащите звезди ". Пиковата интензивност е на 13–14 декември. В пика на интензивност можете да видите повече от 100 – 150 красиви метеора на час, което прави релативно ниската им скорост изключително ярка.

Можете да наблюдавате метеорния поток Геминиди в безоблачно време от всяка точка на Земята, само че жителите на Северното полукълбо ще видят по-цветен театър. В края на 20 век в съзвездието Близнаци е открит метеорният поток Геминиди - радиантът на този мощен метеорен поток се намира покрай ярката звезда Кастор. 

Метеорният поток Урсиди е финален за годината, деен е от 17 до 26 декември. Максимумът на този поток ще бъде към 00:00 ч. българско време в нощта на 22 против 23 декември. От към 28 декември до 12 януари е нормалното време на още един метеорен поток, освен това един от най-активните – Квадрантиди. За 2023 година неговият най-много ще настъпи на 4 януари към 5:40 ч. българско време.

Техника за осъществяване на стремежи

Наблюдаването на падащи звезди е красиво и вълшебно представление... Без потребност от телескоп можем да забележим десетки ярки следи в небето, идващи от метеорити и комети. Ако не можете да наблюдавате метеорния поток, може да пресъздавате подобен. Независимо дали можем да пресъздаваме метеорния поток, неговата сила ще се усети в нас. Поради тази причина, това е идеална нощ за пречистване на неприятните сили и за сбъдване на най-съкровените ни стремежи... 
За задачата се предлага да извършите елементарен обред: На лист бяла хартия би трябвало да нарисувате звезда с опашка, а на опашката да напишете желанието, което желаете да ви се извърши. 

Нарисувайте толкоз звезди, колкото стремежи имате. След като пожеланията са написани, би трябвало да сгънете листа, да го поставите в плик и да го вземете в ръцете си... Гледайки към небето, би трябвало да помолите звездите да оказват помощ желанията ви да се осъществен. След това би трябвало да държите плика на място, където никой не може да го вземе, и да го оставите там до осъществяване на желанията ви или до идващия метеорен дъжд, когато можете да подновите ритуала. Ритуала може да се прави по време на звездопада или в дните на самия пик на метеорните потоци. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР