Първият заместник на държавния секретар на САЩ Джон Съливан временно

...
Първият заместник на държавния секретар на САЩ Джон Съливан временно
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън отстъпи правомощията си на Джон Съливан

Първият заместител на държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан краткотрайно ще извършва функционалностите на началник на Държавния департамент до момента в който Сенатът на американския Конгрес не утвърди кандидатурата на настоящия шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео .
Това заяви досегашният титуляр на поста Рекс Тилърсън , уволнен от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп .
„ Считано от края на днешния ден, трансферирам всички компетенции на държавния секретар на заместител Съливан”, уточни Тилърсън. Той добави, че ще завърши мандата си като началник на американската дипломация „ в среднощ на 31 март”.
Припомняме, че съгласно информация на вестник The Washington Post, Тръмп е изискал от Тилърсън да се отдръпна още в петък (9 март).
Конкретна причина не се показва, само че изданието спекулира, че смяната се прави поради идните договаряния със Северна Корея - тематика, по която към този момент някогашният държавен секретар и Тръмп обществено се разминаха. Тилърсън обаче от дълго време е в недружелюбност, като от време на време имаше клюки за това, че ще бъде заменен и то тъкмо с Майк Помпео.
На фотографията: Рекс Тилърсън
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР