Първият за Асеновград STEM център по природни науки, изследвания и

...
Първият за Асеновград STEM център по природни науки, изследвания и
Коментари Харесай

Заработи първият STEM център в Асеновград

Първият за Асеновград STEM център по естествени науки, проучвания и нововъведения беше открит тържествено, оповестяват от общинската администрация. Той е ситуиран в ПГ " Цар Иван Асен ІІ " и може да се употребява от всички ученици на учебното заведение. Част от формалното разкриване бе шефът на Дирекция " Хуманитарни действия, планове и съдействие " Живка Георгиева.

" Искрено благодаря за поканата! Радвам се, че съм част от откриването на първия STEМ център в Асеновград. Професионална гимназия " Цар Иван Асен II " е едно от бързо разрастващите се учебни заведения, дръзвам да настоявам, даже в региона. Тук методите в образованието съчетават знанията със модерни методики на образование. Сигурна съм, че действието на STEM центъра ще ускори още повече интереса на учениците към специалността, която са избрали да придобият и по-късно - да практикуват. Вярвам, че преподавателите ще дадат всичко от себе си, с цел да предадат своя опит на децата, да ги научат да проучват проблемите, да ги стимулират за основаване на нововъведения в метода си за показване на на практика решения. От името на кмета на Асеновград лекар Христо Грудев и от свое име поисквам сполучлива реализация и професионално развиване, както на учениците, по този начин и на преподавателите и управлението на учебното заведение! ", сподели пред присъстващите Живка Георгиева.

Центърът е построен по националната стратегия " Изграждане на учебна STEM среда " в партньорство с " КЦМ 2000 ГРУП ". Той се състои от две зали с три функционални зони, в която учениците ще развиват своите познания и умения.

С новия STEM център ще се разшири обсегът на изучаваните технологии и ще се добави съоръжение по базово електричество, хидравлика и автоматизация. Той е по план на Министерството на образованието и науката (МОН) и има за цел да увеличи интереса на учениците и техните достижения в региона на науките и технологиите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР