Първият университетски моден лейбъл „FASHIONхNBU” разработват студенти и преподаватели от

...
Първият университетски моден лейбъл „FASHIONхNBU” разработват студенти и преподаватели от
Коментари Харесай

НБУ със собствен моден лейбъл FASHIONxNBU

Първият академични фешън лейбъл „ FASHIONхNBU” създават студенти и преподаватели от Експерименталното художествено ателие по мода на Нов български университет.

Модният лейбъл „ FASHIONхNBU” ще оказва помощ за развиването на практическото образование на студентите по дизайн и мода. Работата по сбирката обезпечава стаж на студентите в 7-ми и 8-ми учебен срок от специализация „ Модна промишленост “, която приготвя младите фешън дизайнери за проектирането на функционални серийни дрехи.

На 15 декември, 2021 година, в 18ч. ще бъде показана първата сбирка „ Momentum pacis” в книжарница и изложба „ Нов български университет в ЦентърА “ ( ул. „ Георги С. Раковски “ 191 Б).

Колекцията, която е направена от студенти и преподаватели по мода в Нов български университет, ще включва дрехи, шалове и аксесоари за сезон пролет/лято 2022. Тя ще бъде показана за първи път пред аудитория.

Младите дизайнери слагат на дневен ред тематиката за възходящото предпочитание за контакт с природата, като главен аспект на лятната мода. Основно ентусиазъм за сбирката е картината „ Жътва “ (1565 г.) на Питър Брьогел (1525-1569), която освен показва забавна пресечна точка сред пейзажа и всекидневието на хората, само че разрешава да се доловят техните наслади и несгоди през един нелек, в екологично отношение, интервал от историята на Европа.

Интересът към въздействието на човечеството върху климата и отражението на казуса върху публичния живот подтиква дизайнерите на „ FASHIONхNBU” да основат новаторски силуети и похвати, съпоставяйки минало с “мейнстрийм” по настоящи и наболели климатични проблеми. С помощта на изобретателни техники и похвати за резистентен дизайн при произвеждане с нулев боклук е основана сбирка от дрехи и аксесоари за всекидневния дрешник, преплитаща голям брой модерни визии и занаятчийски техники. Студени сини, зелени, сиви и кафяви нюанси върху съществени съставни елементи в построяването на силуетите в сбирката - памук, студена вълна и леко фризе.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Фонд Учебни стратегии към Факултета за базово обучение на Нов български университет....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР