Първият цялостен проект за преработка на пепел от въглища от

...
Първият цялостен проект за преработка на пепел от въглища от
Коментари Харесай

„Росатом“ разработи технология за преработка на пепел от въглища

Първият повсеместен план за преправка на пепел от въглища от Топлоелектрическа централа бе осъществен в Русия и показан от ръководители на подразделения на „ Росатом “ на интернационалното ревю WasteTech-2020.

Технологията за преработване към този момент е внедрена в депото за боклуци в Северската Топлоелектрическа централа в Томска област. Според специалисти осъществяването на сходни екологични планове в Русия ще даде опция за обработка на 22 милиона тона пепел и шлакови боклуци, генерирани годишно при изгарянето на въглища в Топлоелектрическа централа и ще върне до 28 хиляди хектара земя, употребена за депа за боклуци, предадоха от пресцентъра на " Росатом ".

„ Изправихме се пред задачата да разработим технология, с помощта на която отпадъците от пепел и шлаки ще бъдат модифицирани в потребни артикули. Заедно с Томския политехнически университет извършихме научни проучвания, лабораторни и полеви проби “, разгласи Екатерина Демичева, шеф по развиване на „ Русатом Гринвей “. Резултатът е пилотна централа с потенциал от 180 хиляди тона годишно за производството на 6 потребни продукта в Северската Топлоелектрическа централа.

Продуктите, формирани вследствие на преработката, намират приложение в строителството, химическата индустрия, металургията, селското стопанство и в други промишлености. Те се употребяват за произвеждане на силикатни тухли, топлоизолационни материали, асфалтови смеси и други артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР