Първият специализиран робот за дезинфекция срещу коронавирус, пристига утре в

...
Първият специализиран робот за дезинфекция срещу коронавирус, пристига утре в
Коментари Харесай

ЕС изпраща в България робот за дезинфекция срещу COVID-19

Първият профилиран робот за стерилизация против ковид, идва на следващия ден в Пловдивската болница " Свети Георги ", съобщи Българска национална телевизия. Той е доставен по линия на общата поръчка на Комисията за разнообразни лечебни заведения в Европейския съюз.

Този вид роботи могат да дезинфекцират за 15 минути общоприета болнична стая благодарение на ултравиолетова светлина. Освен COVID-19 те унищожават други патогени, предотвратявайки вътреболнични инфекции.

С едно зареждане машините могат да дезинфекцират над 18 пространства. Дезинфекцията се реализира без човешка интервенция, като по този метод се защищава здравето на личния състав в лечебните заведения.

В бюджета на Европейски Съюз са заделени общо 12 милиона евро за закупуване на най-малко 200 робота в лечебни заведения, които са на първа линия в битката с пандемията от COVID-19.

Средствата са по линия на Инструмента за незабавна поддръжка, а устройствата се доставят от датската компания UVD robots, която завоюва търга за незабавна поръчка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР