Първият руски войник, обвинен в извършване на военно престъпление в

...
Първият руски войник, обвинен в извършване на военно престъпление в
Коментари Харесай

Първият руски войник, обвинен в убийство на цивилен в Украйна, се призна за виновен

Първият съветски боец, упрекнат в осъществяване на военно закононарушение в Украйна, се призна за отговорен. Това стана в сряда на правосъдно съвещание в Киев.

Става дума за 21-годишния сержант Вадим Шишимарин, който по-рано този месец беше упрекнат от украинската прокуратура, че е прострелял 62-годишен човек, който карал велосипед в село Чупахивка в североизточния регион на Суми

Попитан в съда в сряда дали е отговорен за убийството, Шишимарин отговори: „ Да “. Той е от сибирския район Иркутск и е изправен пред пожизнен затвор за закононарушението.

Убийството е осъществено дни откакто Русия стартира непровокираната си инвазия в Украйна. Шишимарин е служил в танкова дивизия, хваната от украинските сили.

По-рано основната прокурорка на Украйна Ирина Венедиктова разгласи името на първия боец, който е обвинен в по време на съветската окупация. Става дума за командира от съветската Национална армия Сергей Колоцей .

Украинските управляващи идентифицираха и 10 бойци от 64-а механизирана пехотна бригада, които считат за виновни за свирепост против цивилни.

В няколко украински града, които бяха краткотрайно окупирани от съветската войска, бяха открити стотици трупове на цивилни по улиците и в всеобщи гробове. Свидетели описват, че съветски бойци са стреляли против невъоръжени цивилни и са изнасилвали дами и деца.

Украински и интернационалните специалисти не престават да събират доказателства и да проверяват случаите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР