Първият пролетен месец има мощна енергия и голям творчески потенциал.

...
Първият пролетен месец има мощна енергия и голям творчески потенциал.
Коментари Харесай

Март месец има мощна енергия и голям творчески потенциал

Първият пролетен месец има мощна сила и огромен креативен капацитет. Хороскопът за март дава обещание промени за доста знаци на зодиака. Това е интензивно и динамично време.

Март е постоянно основен месец, защото в него стартира началото на астрологичната нова година. Двете пълнолуния през март ще дадат мощен старт за новата астрологична година.

Март също като януари стартира и приключва с две пълнолуния, които ще продължат тази мощна женска, лунна сила, която се разпростира от началото на годината. Първото пълнолуние на месеца ще бъде в земния знак Дева на 2 март в 02:52ч. Нейната сила е всичко, което подхранва сърцето и душата и настройва за положително нашето тяло. Това е съвършеното пълнолуние да планирате медицински обзор или проучвания. Също по този начин е уместно време за разчистване на шкафовете и за унищожаване на старите неща. Показва вероятностите на плановете и приканва да се вкара ред в нещата, хрумвания и проекти да са учредени на съответен и прагматичен метод. Второто пълнолуние ще бъде в знака Везни на 31 март в 15:38ч. Това пълнолуние може да се почувства по-интензивно и може да докара до проблеми в партньорствата, които би трябвало да бъдат отстранени и решени в точния момент. То носи сложни сюжети и утежняване на проблемите, без да дава решение, задоволително за всички страни. Можем да чакаме повишаване на напрежението в света и ескалация на интернационалните спорове. В някои страни е допустимо да се стигне до публичното безпокойствие, повишаването на протестните настроения, усилването на военните интервенции във военните спорове, възможност от огромни произшествия, терористични актове, интернационалните кавги и дипломатически демонстрации.

Новолунието в символ Риби, което се пада на 17 март в 15:13ч е едно от най-магическите новолуния на годината и ще ни синхронизира с потока на Вселената. Март несъмнено ще се трансформира в един от най-важните месеци на годината!

До 6 март доминира водната буря - имаме четири планети в стелиум в Риби: Слънце, Меркурий, Венера, Нептун, което подтиква мистичния дух и предизвиква чувствителността и фините страсти на подсъзнанието. По това време хората изключително се нуждаят от схващане, съчувствие, по-лесно е да се пробуди състрадание и осъществяване на задушевни диалози. Това време на романтизма може да донесе запознанства, обич, приятни страсти. В връзките може да има нужда да се откри духовна връзка. Това е времето на тайните любовни афери, само че всичко скрито бързо може да стане очевидно. Дни на креативна сила, ентусиазъм, удобни за музиканти, поети, писатели. Благоприятства връзката, доближаването, духовните практики, медитацията. Интуицията ще бъде по-точна от логиката. Сега обаче е по-лесно да се поддадете на въздействието на някой различен, по тази причина се пазете от контакти със съмнителни хора и хрумвания. Информацията би трябвало да се ревизира за надеждност, защото може да има измислици, измами, имитации. Също по този начин е уместно време да се отпуснете и да се насладите на добър филм или книга, да слушате музика, да посещавате музеи, театри.

Март е месецът на контрастите. Стеллиумът в мечтателния знак Риби за една нощ се заменя със стелиум в огнения Овен. Първата половина на март дава нови благоприятни условия, динамичност в бизнеса и нови потребни връзки, а последната десетдневка с назадничав Меркурий и тежки аспекти - затормозяване на развиването на делата и комплицирани сюжетни обрати в бизнеса, работата, взаимоотношенията и съдействието.

На 6 март Венера и Меркурий навлизат в символ Овен и на 20 март Слънцето също ще се откри там, тъй че в огнената буря още веднъж ще има 4 планети. Рязка промяна на декора. Активизира се бизнесът, новите и остарели контакти. Положението на този интервал значително ще зависи от нашата персонална позиция или ще изисква персонално присъединяване. Тези сили имат нападателен подтик, предпочитание за битка и конкуренция, враждебен индивидуализъм. Период, в който енергичните натури, които ще изпитват предпочитание да вземат решение разногласията посредством мощ. Тази настройка провокира хората да не сдържат своите импулси, тъй че даже и в дните на релативно хармонични аспекти, може да се усеща отново напрежение.

На 17 март Марс ще влезе в Козирог и ще бъде там до 16 май. Тази позиция на планетата на действието приказва за нуждата от пестене на сила, консумиране й единствено за най-важното, без разпръскване. Създава се нужда от самообладание и отвод от краткосрочните изгоди, с цел да се реализиран по-перспективните цели. Проектите от този интервал изискват доста предварителна подготовка, явен проект, тактика и съответно направление. Това не е моментът за блиц планове и за тези, които желаят бързо развиване и незабавна облага. Това важи изключително за времето след 22 март и до 15 април.

Ретроградни планети (R) през март 2018 година

Юпитер ще бъде назадничав от 9 март до 10 юли.

Меркурий ще бъде назадничав на 23 март до 15 април.

Юпитер, сходно на Сатурн, е обществена планета, т.е. по-голямо въздействие оказва върху обществото като цяло. Тази планета визира изключително тези, които вземат участие в обществените процеси, политиката, огромния бизнес. Ще се усещат закъснения и задръжки в издателската активност, връзките с задграничните сътрудници, износът и вносът на артикули и услуги. Също по този начин това не е най-хубавото време за приемане на нови закони, започване на правосъдни производства, търсене на нови пазари в чужбина.

На 23 март Меркурий ще стане назадничав до 15 април. Ситуациите от този интервал ще изискват корекции, тъй че не залагайте на хрумвания, които са се появили по това време. През този интервал е допустима смяна в проектите по отношение на нова информация или смяна в позицията на тези, с които сте въвлечени в обстановката. Добре е в същото време да не стартирате нищо ново и значимо за вас, само че можете да работите умерено за дотъкмяване на започнатото. Лошо време за пътешестване, контактуване, подписване на брак, събирания на доста хора, запознанства, защото елементарно се стига до спорове, разногласия и утежняване на връзките. Не подписвайте споразумение, брачно съглашение, не се договаряйте, не купувайте дом, автомобил, животно, механичен уреди, компютър. Не започвайте нови планове. Проектите почнали по това време, неизбежно ще се развият по различен проект, не по този начин както сте предвиждали. Избягвайте дълги пътувания, в случай че е допустимо.

На 23 март се случва квадратурата на Венера с Плутон, (действие от 21 до 26 март). По това време можете по-добре да разберете желанието на сърцето си във връзка с различен човек, предопределение, занимание или нещо друго, в случай че не се поддавате на разрушителни страсти. Тази композиция усилва интензивността на възприятията, половите потребности, само че може да докара до спорове в връзките, основаващи се на ревнивост. Можете да се сблъскате с прочувствена операция и изнудване. При нестабилни взаимоотношения може да се стигне и до разлъка. Не се изключва и насилственото делене. За финансови решения и вложенията не е добър интервал.

На 24 март Слънцето е в квадрат с Марс ( времето на деяние е 20 март - 03 април). Аспектът усилва силата, разрешава да се справите с огромни физически натоварвания, само че тази сила е мъчно да се държи под надзор. Повишена импулсивност, нервност, безкомпромисност, податливост към недомислени действия, бурно изложение на митингите, което доста ще пречи на бизнеса и в връзките. По това време постоянно можете да се сблъскате с тези, които постановат своята воля с нападателно държание, да се окажете в конкурентна обстановка.

Един значим аспект в края на месеца е съвпадът на Венера с Уран на 29 март (времето на деяние е 25 март - 01 април). За хората от креативен специалности, дизайнери, художници, музиканти този аспект може да бъде доста плодотворен. Може да им донесе нови хрумвания за въплъщението на незавършени облици и сюжети, в този момент ще могат по-детайлно да осъзнаят и да изработят това, което преди не се е вписвало в крайния облик или идея. Ще почувстваме потребност да променим нормалната си рутина, да въведем новости в живота и връзките си, да се срещнем със остарели другари, които не сме виждали отдавна. Този интервал ускорява романтизма, наклонността към флирт, завършения, може да докара до нови необикновени запознанства, другарски връзки могат да се трансфорат в сантиментални.

Периодите на неефективност на Луната (движение на празен ход)

В интервали, когато Луната е направила последния си огромен (мажорен) аспект, само че към момента не се е преместила в идващия знак, би трябвало да се заобикаля започването на нови планове и всевъзможни други каузи, насочени към бъдещото си развиването. Това е така наречен "Луна без курс " или интервали на неефективност на Луната. Най-добрата тактика в този миг е да не вършиме нищо, оставете всичко по този начин, както е, до момента в който Луната не влезе в идващия знак.

Тук са дадени датите и часовете на интервалите "Луна без курс " за месец март:

03.03. 01:51 - 10:51
05.03. 08:20 - 15:25
07.03. 10:56 - 08.03. 00:04
10.03. 04:29 - 11:53
12.03. 17:37 - 13.03. 00:46
15.03. 09:33 - 12:13
17.03. 15:13 - 20:58
19.03. 21:30 - 20.03. 03:08
21.03. 19:22 - 22.03. 07:31
24.03. 05:53 - 10:54
26.03. 09:59 - 14:46
28.03. 12:55 - 15:31
30.03. 08:00 - 20:53
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР