Първият произведен в Китай пътнически самолет C919 излетя за първия

...
Първият произведен в Китай пътнически самолет C919 излетя за първия
Коментари Харесай

Първият китайски пътнически самолет извършва първия си търговски полет

Първият създаден в Китай пътнически аероплан C919 излетя за първия си търговски полет, съобщи Агенция Франс Прес. Това е знаково събитие в десетилетните старания на страната да се конкурира със западните си противници във въздуха.


Полет MU9191 на „ China Eastern Airlines “ се издигна в небето над летище Хонгкяо в Шанхай малко след 10:30 ч. (02:30 ч. по Гринуич), демонстрираха фрагменти на държавната телевизия CCTV.

Самолетът транспортира над 130 пасажери на полет MU9191 на China Eastern Airlines до столичното интернационално летище в Пекин, заяви CCTV.

Очаква се полетът да кацне на местоназначението си в 13:10 ч. (05:10 ч. по Гринуич), съгласно уеб страницата на самолетната компания.

Китай влага обилни средства в производството на самолета, защото се стреми да стане независим в региона на основните технологии.

Пекин се надява, че C919 ще провокира известни задгранични модели като Boeing 737 MAX и Airbus A320.

Самолетът се създава от държавната компания Commercial Aviation Corp of China (COMAC), само че доста от частите му се доставят от чужбина.

От на следващия ден C919 ще лети по постоянния маршрут на China Eastern сред Шанхай и югозападния град Ченду, заяви CCTV.

" В бъдеще множеството пасажери ще могат да избират да пътуват с огромни, създадени в страната самолети ", съобщи CCTV.

Първият модел на теснофюзелажния аероплан, който има 164 места, беше публично доставен на China Eastern през декември.

Азия и в частност Китай са основни цели както за „ Airbus “, по този начин и за американския му съперник „ Boeing “, които се стремят да се възползват от възходящото търсене на въздушни транспорти от страна на голямата междинна класа в страната.

Миналия месец Airbus съобщи, че ще удвои индустриалния си потенциал в Китай, като подписа контракт за създаване на втора линия за дефинитивно сглобяване на A320 в Тиендзин.

Първата монтажна площадка в северния град е открита през 2008 година и създава четири самолета A320 месечно, като Airbus се надява да усили този брой до шест месечно до края на годината. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР