Първият президент жена на Звукозаписната академия, организатор на най-престижните музикални

...
Първият президент жена на Звукозаписната академия, организатор на най-престижните музикални
Коментари Харесай

Голям скандал с наградите "Грами" десет дни преди церемонията

Първият президент жена на Звукозаписната академия, уредник на най-престижните музикални награди „ Грами “, Дебора Дюган беше освободена от поста си единствено 10 дни преди церемонията по раздаването на грамофончетата на 26 януари.

„ В светлината на увеличаващите си опасения измежду настоятелството на Звукозаписната академия, в това число публично изказване за нарушаване на върховен чиновник жена от екипа на Академията, Бордът предприе административно премахване на президента Дебора Дюган, дейно и неотложно “, се показва в изказване обещано за списание „ Билборд “.

От него излиза наяве, че Бордът е наел две самостоятелни компании, които да създадат следствие на изказванията против Дюган. Временно длъжността й ще се извършва от шефа на борда Харви Мейсън-младши.

„ Това, което се популяризира не е история, която би трябвало да бъде разказана. Когато можем да приказваме без рестриктивните мерки на контракт от 28 страници и правни опасност, ще разкажем какво се случва, когато „ се издигнеш “ в Звукозаписната академия – обществена организация с нестопанска цел “, съобщи юристът на Дюган – Брайън Фрийдмън.

Източници, доближени до Академията, обявиха пред „ Билборд “, че огромна част от членовете на организацията не са били удовлетворени от задачата, с която Дебора е поела поста, а точно да донесе смяната, тъй като никой от тях не желал смяна.

Припомняме, че тя зае поста на 1 август 2019 година и един от главните й ходове беше да стартира директна връзка с артистите и мениджърите като прескочи лейбълите, което незабавно й завоюва врагове.

„ Ню Йорк Таймс “ на собствен ред цитира собствен източник, който твърди, че Дюган е отстранена след недоволство от асистента на Нийл Портнов (предишния президент на Академията, който я ръководи от 2002 до 2019-а), който краткотрайно е работил и за Дебора. В недоволството се показва, че Дюган е упражнявала тормоз, поради който асистентът си е взел отпуск.

Преди по-малко от 3 седмици „ Таймс “ заяви, че Дюган е изпратила забележка до шефа на „ Човешки запаси “ на Академията, в която изрича своите опасения за настоящето ръководство и практики в организацията, които я карат да заключи, че „ нещо съществено не е както би трябвало “.

Според източници на „ Лос Анджелис Таймс “ пък Дюган продължава да работи по подготовката на 62-рите „ Грами “-та.

Предишният президент Портнов си потегли, откакто беше залят от яд и упреци за негово изявление в бекстейджа на „ Грами “ през 2018-а, когато съобщи, че дамите актьори би трябвало да „ израснат още “, откакто на същата гала единствено една дама взе грамофонче. Той беше заставен да си тръгне под публичния напън откакто му изтече контракта в средата на предходната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР