Първият по-сериозен сняг падна тази нощ в София. В града

...
Първият по-сериозен сняг падна тази нощ в София. В града
Коментари Харесай

Първи сняг в София, обработват улиците срещу заледяване

Първият по-сериозен сняг падна тази нощ в София. В града снежната завивка бе рехава и съвсем незабавно се стопи. В кварталите в полите на Витоша обаче натрупа по-сериозно количество сняг.

Незабавно е почнала обработка на улиците против замръзване в столичните региони " Панчарево ", " Витоша " и " Овча купел ", както и по Южната дъга на Околовръстния път, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Извършват се обработки със смеси против замръзване на стръмни сектори от улици и булеварди, по които се движи публичния превоз. На естествен парк " Витоша " се извършва опесъчаване и разчистване на пътищата Бояна - Златни мостове и Драгалевци - Алеко.

Към момента градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления, осведомят от общината.

В подготвеност са 166 снегопочистващи машини, ситуирани на 55 местостоянки на територията на Столичната община. Екипи на Столичния инспекторат и „ Аварийна помощ и предварителна защита “ наблюдават ситуацията на терен.

От Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ) предизвестиха още през вчерашния ден, че водачите би трябвало да приготвят колите си за зимни условия. По пътя Монтана - София в региона на прохода „ Петрохан “ слаб снеговалеж и мъгла затрудни придвижването в неделя следобяд.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и са в подготвеност да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места, допълниха от АПИ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР