Първият нов кораб от 13 години насам -за наблюдение на

...
Първият нов кораб от 13 години насам -за наблюдение на
Коментари Харесай

За първи път от 13 години: Пазим границата с нов кораб

Първият нов транспортен съд от 13 години насам -за наблюдаване на морската ни държавна граница и присъединяване всъвместни интервенции на Европейската организация за европейска и брегова защита " Фронтекс " бе причислен в състава на Гранична полиция. Той носи името " Балчик " и е с бордови номер 524. А формалната гала по повдигане на флаговете се състоя през днешния ден на кея пред Морска гара - Бургас.

Плавателният съд е създаден корабостроителницата на Baltic Workboats в Естония, цената му е30 580 851 лева, а средствата са обезпечени поИндикативна годишна работна стратегия 2018 на Фонд “Вътрешна сигурност ”.

Доставката му е осъществена в края на април т.г., за употребата и обслужването на машините, механизмите, системите и оборудването, е извърешно обечение на щата на Гранична полиция.

Днес на церемонията участваха новият Министерство на вътрешните работи министърКалин Стоянов, шефът на Гранична полиция- комисар Росица Димитрова, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, кметът Димитър Николов и други

" Това събитие е значимо освен за страната ни, чиято отговорност е да обезпечава сигурността на външните сухопътни и морски граници на Европейски Съюз, само че и за цяла Европа. Тази отговорност изисква доста средства и старания, човешки запас, надеждно съоръжение, механизъм за продан на информация и съдействие. Няма страна, която може сама да поеме тази тежка задача, защитата на външните граници е обща идея ", сподели Калин Стоянов. И пожела попътен вятър и седем кила под фута.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР