Първият национален събор на запасното войнство беше открит край Казанлък,

...
Първият национален събор на запасното войнство беше открит край Казанлък,
Коментари Харесай

Провежда се Първи национален събор на запасното войнство

Първият народен събор на запасното войнство беше открит край Казанлък, оповестиха от Министерството на защитата.

" За мен е чест да бъда на този празник измежду хората, които възпитаваха генерации българи по какъв начин почтено и самоотвержено се служи на Отечеството. Никога в своя живот не съм делил българския боец на подобен, който е служил по царско, социалистическо или демократично време. За мен всеки, който е носил униформа, е служил на Майка България ", е декларирал министър Красимир Каракачанов пред участниците в събитието.

В откриването на Националния събор на запасното войнство са взели участие президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, народни представители, кметът на община Казанлък Велина Стоянова, висши офицери от Българската войска, представители на Министерството на вътрешните работи, ветерани, членове на военнопатриотичните организации и доста жители.

В обръщението си към участниците в събора министърът на защитата се е извинил за " вземаните през годините неправилни политически решения в региона на защитата ". " Докато аз съм министър на защитата, в лицето на военното и политическото управление на Министерството на защитата вие ще имате хората, които ще се пробват да вземат решение проблемите ", е отбелязал Каракачанов.

По думите на министъра българската войска е на българския народ, тя не е на политиците или на партиите. " През 500-те години турско иго православната ни религия ни резервира като българи, а през всичките близо 1400 години единствената заслуга за съществуването на българската страна е на Българската войска и на хората, които са посветили живота си на нея ", е декларирал министърът на защитата. Той е поискал на ветераните и на военнослужещите от запаса и запаса здраве и триумфи в тяхната активност за възпитанието на българската юноша в родолюбие и работа на България.

Дейността на офицерите и сержантите от запаса и запаса е извънредно значима за патриотичното образование на младото потомство. Особено през днешния ден, когато младежите имат все по-малко прикосновение с военната работа, би трябвало да оценим този принос за спояването на връзката сред войска и общество, за спояването на връзката сред поколенията военнослужещи, която доста отслабва след десетилетия на непрестанни промени. С тези думи президентът Радев се е обърнал към участниците в събора.

По думите на президента, службата на запасното войнство е предходна в тежки и предизвикателни времена, когато е трябвало да компенсират нелеки политически решения в областта на защитата, да режат техника и да закриват поделения, по едно и също време да редуцират хора и да стимулират всички оставащи да служат правилно, безкористно и безрезервно.

Радев е коментирал, че доста запасни офицери и сержанти таят надълбоко в душата си болежка от метода, по който са се разделили с Въоръжените сили, от това, че техниката и поделенията, на които са посветили младостта и живота си, през днешния ден тънат в руини, както и че насъбраните през годините качества - професионални, организационни, лидерски, са недооценени, непотърсени и ненужни в нашето съвремие.

" Знам, че изпитвате болежка от вашия обществен статус и състояние през днешния ден в актуалното българско общество. И все пак това знам, че нито за момент не си и помислихте да изневерите на България, на българския народ и на клетвата, която положихте ", е споделил още президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР