Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви преди днешната си

...
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви преди днешната си
Коментари Харесай

Шотландия пришпорва Тереза Мей да отложи Брекзит

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи преди днешната си среща с английския министър председател Тереза Мей, че ще я призове да отсрочи излизането на Англия от Европейския съюз посредством удължение на действието на член 50 от Лисабонския контракт, оповестяват английските медии.

" Настоящата тактика на Тереза Мей е да изключва опцията за удължение на периода на член 50, до момента в който преследва невъзможното - промени в защитния механизъм " за ирландската граница, разяснява Стърджън.

" На днешната среща ще дам да се разбере на премиера, че тя е тази, която би трябвало да промени позицията си - не всички останали ", акцентира тя.

Стърджън настоя, че действието на член 50 би трябвало да бъде удължено, с цел да може Обединеното кралство да организира втори референдум за Брекзит, като прикани Мей още един път да изключи " категорично и дефинитивно " опцията Англия да излезе от Европейски Съюз без съглашение.

Тереза Мей и нейното държавно управление настояха, че действието на член 50 няма да бъде удължено и че Англия ще напусне Общността на 29 март, защото държавното управление има задължението да извърши резултатите от референдума през 2016 година, на който британците се произнесоха за излизане на страната от Европейски Съюз.

Министърът за Брекзит Стивън Баркли предизвести, че поддръжката за удължение на член 50 е " прекалено опростяване ", в случай че не включва съответни проекти за това по какъв начин да се продължи с процедурата по Брекзит, само че акцентира, че държавното управление желае да чуе мнението на Народното събрание по въпроса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР