Първият кораб със зърно, потеглил от Украйна съгласно споразуменията под

...
Първият кораб със зърно, потеглил от Украйна съгласно споразуменията под
Коментари Харесай

Първият кораб със зърно, потеглил от Украйна, е пристигнал в Сирия

Първият транспортен съд със зърно, потеглил от Украйна според споразуменията под егидата на Организация на обединените нации и Турция , наподобява е дошъл в Сирия. Това проличава от сателитни фотоси на " Планет лабс ", оценени през вчерашния ден от Асошиейтед прес.

Снимките демонстрират, че корабът " Разони " под флага на Сиера Леоне е дебаркирал на сирийското пристанище Тартус малко преди 11 ч. в понеделник. Корабът се намира тъкмо до силоз за зърно .

Данните от системата за автоматизирана идентификация (Automatic Identification System - AIS) на " Разони " престават да постъпват от петък, когато той е бил покрай Кипър , проличава от уеб страницата MarineTraffic.com. Плавателните съдове би трябвало да държат включени своите AIS, само че когато желаят да прикрият своя маршрут, ги изключват . Корабите, които плават към подложената на интернационалните наказания Сирия, нормално изключват транспондерите си, уточни АП.

" Разони " може да бъде разпознат на сателитна фотография по своя цвят, дължина и ширина , както и по четирите огромни бели крана на палубата си. Самир Мадани, съосновател на уеб страницата за следене на петролни танкери TankerTrackers.com и специалист по следене на кораби посредством фотоси от спътници, е разпознал " Разони " по тези параметри. Пръв за фотосите на " Планет лабс " заяви вестник " Файненшъл таймс ", посочи АП.

" Разони " потегли от Одеса на 1 август с 26 хиляди тона царевица с хипотетична дестинация Ливан. Според ливански медии търговецът, който поръчал товара, се отказал. Преди да стигне Сирия, корабът е обитавал в врата на Мерсин, Турция.

От координационния център на Организация на обединените нации в Истанбул, който според схемата инспектира натоварените кораби , споделиха, че след инспекциите те отплават до крайния си пункт, " който и да е той ". Вчера украинското посолство в Бейрут съобщи, че каргото на " Разони " към този момент не е отговорност на Киев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР