Първият фермерски пазар, организиран от Лидл България, се проведе в

...
Първият фермерски пазар, организиран от Лидл България, се проведе в
Коментари Харесай

Първият фермерски пазар, организиран от „Лидл“, зарадва столичани с богато разнообразие от български продукти

Първият фермерски пазар, проведен от Лидл България, се организира в София на паркинга на магазина от веригата на бул. " Тодор Каблешков " 28. Събитието бе част от ограниченията в поддръжка на българските производители, които компанията ползва в допълнение на разпореждане 70 на Министерския съвет.
В продължение на 3 дни към 25 дребни български производители предлагаха разнородни сезонни плодове и зеленчуци, като череши, кайсии, домати, тиквички, моркови, краставици, зелени салати, както и гъби, мед, билкови артикули и така нататък
На особено обособено за задачата място бяха сложени 15 шатри и дървени маси, върху които производителите бяха изложили своето произвеждане. Всички от тях показаха своята признателност към Lidl за дадената опция да покажат продукцията си пред повече хора.
„ Определено самодейността на Lidl ни оказва помощ, тъй като по този метод можем да продаваме нашите артикули непосредствено от парника и равнищата. Ние сме ангажирани в целия развой и вършим всичко сами – садим и отглеждаме с обич нашите плодове и зеленчуци. Радваме се, че клиентите ни са удовлетворени и сме признателни на Lidl за положителното партньорство “, споделиха производители от региона на Петрич.
Даниела Капинчева, производител на билкови артикули от Пазарджик, съобщи от своя страна, че поддръжката от страна на Лидл България е пристигнала във допустимо най-подходящия миг.

„ Това партньорство е извънредно навременно поради това, че рецесията, която преживяхме и продължаваме да претърпяваме, ни засегна мощно. Колкото по-малко е едно стопанство в България, толкоз по-трудно се оправя, когато навлезе в интервал на рецесия. Това, че Lidl пое тази самодейност да даде на дребни производители пряк контакт с клиентите е отлично и аз го поздравявам. По този метод човек, срещайки си непосредствено с производителите като консуматор, изпитва доста по-високо равнище на доверие, виждайки персонално хората, които са основали това, което той взема решение да купи “, уточни тя.
И през трите дни на фермерския пазар придвижването в пространството беше еднопосочно - с вход и изходна точка. Като превантивна мярка против разпространяването на COVID-19 заплащането на продуктите се извършваше със специфични карти, които клиентите получаваха на входа на пазара, а след приключването на покупките си те ги заплащаха на изхода.
Следващото издание на самодейността ще се организира в Бургас в дните от 26-ти до 28-ми юни на паркинга на магазин Lidl на ул. " Проф. Яким Якимов ” №17. Своята продукция ще предложат над 15 дребни районни производители.
Технически уредник на събитията е „ Фармхопинг “ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е налична за хората от града през онлайн платформа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР