Първият електробус тръгва по един от маршрутите на градския транспорт

...
Първият електробус тръгва по един от маршрутите на градския транспорт
Коментари Харесай

12-метров електробус тръгва по пловдивските улици

Първият електробус потегля по един от маршрутите на градския превоз в Пловдив. Превозвачът " Автотранс Чолаков " е взел тестово чешки електрически рейс, който беше показан пред зам.-кмета по превоз Тодор Чонов и шефа на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " Георги Стоилов. Ресорният зам.-кмет освен прегледа чешката машина, само че и седна на шофьорското място.

" Предстои електробусът да бъде регистриран, след което да се оборудва с джипиес, валидатори за билети и карти ", изясни Чонов.

" След всички административни действия ще подберем една от линиите, които обслужваме, с цел да пуснем по нея електробуса ", разяснява от своя страна шефът на компанията транспортьор Димитър Чолаков.

Електрическото транспортно средство е 12-метрово, с 3 порти, с 35 седящи мест а, обезпечени такива и за хора с увреждания, с до 300 км пробег на батерията. Освен това е оборудван с пантограф за зареждане.

" Това е поредна стъпка към модернизацията на градския превоз, напълно реалистично е посредством " Екобус " скоро и Община Пловдив да разполага и със лични електрически коли за транспорт на пасажери ", добави зам.-кметът по превоз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР