Първият електрически лекотоварен автомобил L CITY, произведен изцяло от българската

...
Първият електрически лекотоварен автомобил L CITY, произведен изцяло от българската
Коментари Харесай

Българска фирма разработи електрически камион

Първият електрически лекотоварен автомобил L CITY, създаден напълно от българската компания " Син Карс Индъстри " АД бе показан през днешния ден в София тех парк.

Росен Даскалов, притежател на автомобилната компания разяснява, че разработката на електрическия лекотоварен автомобил стартира от 2018 година В неговото товарно пространство са вградени фотоволтаични панели като при слънчево време автомобилът връща до 20% от потенциала на батерията назад за един ден. " Това значи, че действителният пробег е към 250 - 300 километра “, съобщи Даскалов.

По думите му упованията са годишното произвеждане на този вид коли да е над 20 000 бройки, като детайли от производството ще са роботизирани. Фирмата има сходна разработка за рейсове и камиони, а автомобилът към този момент е показан на изложение в Мюнхен с отличен отзив от присъединяване. Инженерингът, дизайнът, прототипирането и тестването на колите става в България. Всички детайли в електрическия лекотоварен автомобил са разработка на компанията и са българско произвеждане.

„ Като страна ще се постараем да подпомогнем всяка иновация през разнообразни ограничения. Страната ни има потребност от такива производства с висока добавена стойност, експортно насочени компании “, уточни министърът на стопанската система Даниела Везиева, която участва на предствавянето. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР